La mulți ani, Dinamo! Cel mai titrat club sportiv din România, CLUBUL SPORTIV DINAMO aniversează astăzi 76 de ani de la înființare!
– Cupa României (13)
– Supercupa României (2)
– Cupa Ligii (1)





Echipa de handbal a grupării alb-roşii a cucerit anul acesta titlul 20 şi s-a calificat în premieră la turneul Final4 al EHF European League, iar cea de rugby a reuşit eventul pentru prima dată după 15 ani.
CS Dinamo a pornit la drum în 1948 cu trei secţii (fotbal, şah şi tenis de masă). În prezent sunt 34 de secţii, iar în fiecare an aproape 3.000 de copii practică sportul în cadrul academiilor clubului.
Sportivii de aur ai României care au reprezentat Dinamo: Elisabeta Lipă, Ivan Patzaichin, Nicolae Martinescu, Ștefan Rusu, Dan Grecu, frații Cuțov, Francisc Vaștag, Mihai Covaliu, Marius Urzică, Florea Dumitrache, Teodora Ungureanu sau Constantina Diță sunt doar câteva dintre numele campionilor care au reprezentat Dinamo în competițiile interne și România în competițiile olimpice, mondiale sau europene.
La Jocurile Olimpice de la Paris din acest an, Dinamo are 25 de sportivi calificaţi până în acest moment.
De ziua lui Dinamo, interviu exploziv cu simbolul “câinilor roșii”, Cornel Dinu. Mister spune tot despre blaturile lui Dinamo, despre relația cu Mircea Lucescu și lupta teribilă cu Steaua și Craiova, pentru iamsport.ro. Astăzi, când gruparea bucureșteană sărbătorește împlinirea a 76 de ani, iAMSport.ro vă oferă un dialog de colecție cu omul care se confundă practic cu istoria lui Dinamo, Cornel Dinu. Un fotbalist colosal și un antrenor cu multe trofee cucerite la comanda “haitei”, dar, poate mai important, un personaj în care s-au cuibărit cele mai multe dintre calitățile “câinilor roșii”: ambiție, spirit de sacrificiu, duritate, viclenie.
“Domnule Dinu, de ziua lui Dinamo v-aș ruga să vorbim mai mult, cel puțin la început, despre ce a reprezentat acest club pentru fotbalul românesc, dat fiind faptul că momentan nu traversează cele mai fericite momente. Deci, pe scurt, ce însemna Dinamo când dumneavoastră ați ajuns în Ștefan cel Mare, în 1966, și în anii ce au urmat?”
Cornel Dinu: “Mult, foarte mult însemna. Enorm chiar. În primul rând, pentru mine a însemnat continuarea unei educații oneste pe care am primit-o acasă. Apoi, încă din prima zi, aici învățai că locul 2 nu există! După care la fel de importantă era școala care se făcea. Nu doar pe plan sportiv. Și acum îmi aduc aminte cum toți tinerii din anii ’60, pe vremea lui Traian Ionescu, erau obligați să urmeze liceul. Mergeau toți la un liceu în zona în care acum e sediul Pro TV. Calitatea tuturor oamenilor care lucrau în club era cu totul alta, la un nivel de neimaginat astăzi. Păi, cu excepția președinților, care erau numiți oarecum politic, toți conducătorii erau oameni de o probitate morală și un atașament față de culori ieșite din comun. Peste tot domnea o atmosferă de mare performanță, de prietenie, de respect. Ceva ce cu greu mai găsești acum la Dinamo…”
“Se amestecau șefii în treburile antrenorilor, ale vestiarului?”
Cornel Dinu: “În problemele tehnice? Niciodată! Când spun că exista un respect deosebit am în vedere întregul lor comportament. În plus, erau niște domni în adevăratul sens al cuvântului. Colonelul Turtureanu, de exemplu, care conducea la un moment dat secția de fotbal, era doctor în Drept! Și nu era un caz singular. Vă închipuiți un doctor în Drept că se bagă peste antrenor să-i dicteze titularii sau schimbările?!”



