La mulți ani, Sulejman Demollari! Străinul cu cele mai multe meciuri jucate și goluri marcate pentru Dinamo, împlinește astăzi 60 de ani!

La mulți ani, Sulejman Demollari! Cel mai cunoscut albanez care a jucat în România împlinește astăzi 60 de ani! Sulejman Demollari cunoscut și cu numele Sul Demollari este un fotbalist albanez retras din activitate, actualmente antrenorul echipei naționale de tineret sub 15 ani a Albaniei. A evoluat în 45 de meciuri pentru echipa națională de fotbal a Albaniei, fiind al unsprezecelea ca număr de apariții din istoria echipei.

 

Are în palmares două eventuri în campionatul Albaniei și un titlu în Divizia A. Din 1991 până în 1995 a jucat la echipa de fotbal Dinamo București, unde a jucat 100 de meciuri și a înscris 36 de goluri.

A fost eroul derby-ului cu Steaua! În 1991 în primul său derby Dinamo-Steaua (1-0), Sulejman a înscris din penalty golul decisiv al acelui meci. Dinamo Bucureşti a cîştigat titlul de campioană al acelei ediţii.
 
A  cîştigat cu Dinamo în 1991 dubla cu din Cupa UEFA. Sporting Lisabona (0- 1 şi 2-0),  echipa lui Luis Figo, Krasimir Balakov sau Paulo Cadete  Ulterior a fost extrem de nervos cînd a aflat că lusitanul Figo nu îşi mai amintea de “dubla” cu roş-albii. “Cine se crede Figo să pretindă că nu o mai reţine pe Dinamo, echipa care i-a scos afară din Europa?”, a răbufnit “Demo”!
In decursul anilor DEMOLARI, a fost cel mai bun jucător străin a lui DINAMO, cel mai bun nr. 10, purtat de un străin la DINAMO, în perioada anilor 1991 -1995! A fost și Scauter pentru DINAMO.
La mulți ani, sănătoși și frumoși, RESPECT! Demollari rămâne și acum, după un 29 de ani, străinul cu cele mai multe goluri marcate și meciuri jucate pentru “câini”!
Surse/Foto: agerpres.ro; sport.ro; iamsport.ro; gsp.ro; prosport.ro; arhiva personală G.Graur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyrighted Image