Încă un an la copacul vieții “împăratului”, a Kaiser-ului!

Foto: BERLIN, GERMANY – JUNE 12: DFB Pokal 92/93 Finale, Berlin; Hertha BSC Amateure – Bayer 04 Leverkusen 0:1; Ioan LUPESCU, Gerald KLEWS (Photo by Bongarts/Getty Images)

Această fotografie este o filă de istorie pentru marele fotbalist!

Fostul mare internaţional, Ionuț Lupescu, care a evoluat pentru Bayer Leverkusen între 1990 şi 1996, a fost invitat în 2018 de către oficialii grupării germane să urmărească din tribunele BayArena jocul cu Dortmund, în contextul în care atunci se împlineau 25 de la ultimul trofeu cucerit de echipa germană. În 1993, cu Ionuţ Lupescu printre titulari, Leverkusen învingea Hertha Berlin, cu scorul de 1-0, şi câştiga Cupa Germaniei.

A mai trecut un an din viața “împăratului”, a Kaiser-ului! De 52 de ani bate o inima dinamovistă în pieptul lui Lupescu!

Cel supranumit “Kaiser” s-a născut în București, a ajuns la juniori în Groapă (1982), a debutat tot în Groapă (1986, la 20 de ani) și a încheiat cariera tot în Groapă (2002).

Cu el în teren am avut una dintre cele mai bune perioade din istoria clubului nostru! Între 1989 și 2002 am câștigat de 3 ori campionatul și de 3 ori Cupa României! În sezonul ’89/’90 am ajuns până în semifinalele Cupei Cupelor!

Performantele sportive au fost remarcabile, iar caracterul său și devotamentul pentru Dinamo au crescut admirația noastră pentru Ionuț Lupescu!

El a făcut parte dintr-o generație care a făcut Dinamo faimoasă, o generație care ne-a făcut mândri de atâtea ori!

Nu a uitat niciodată la ce echipă a jucat, nu a uitat niciodată pasiunea față de Dinamo, așa cum nici noi, suporterii, nu l-am uitat (și nici nu-l vom uita) pe el!

Întrebat despre noii investitori de la Dinamo, în august 2020, Ionuț Lupescu a făcut următoarele afirmații pentru DigiSport:

„Sincer să fiu, impresia este puțin negativă. Mă așteptam la transparență. Sunt niște lucruri puțin dubioase. Pe timpul pandemiei, cineva a dat niște bani clubului, fără să cunoască absolut nimic. E ciudat! Poate s-au înțeles cu ceva timp înainte.”

“Mi-aș fi dorit să văd și eu cine este președintele, care este schema, organigrama, să văd ce vor să facă. Sunt puțin deranjat de faptul că semnezi, ai plecat și nu te prezinți. Nu știu cine sunt, citesc prin ziare că e un director sportiv. Nu știu cine sunt, nu-i cunosc. Am citit prin presă faptul că un offshore a preluat clubul, iar asta mă pune pe gânduri. Dinamo a avut conducători care au cedat drepturile federative unui offshore și nu a fost bine. Sunt puțin circumspect! Sunt puțin deranjat! Iar faptul că nu ai discutat cu fanii… Vrem sau nu, mai există acționari printre fani, fanii au salvat clubul.” ​

“Oamenii mi-au spus că nu îl cunosc. Am întrebat și eu. Nu sunt la un nivel așa înalt, dar mai cunosc și eu oameni de fotbal în Spania. Am întrebat și eu de această persoană. Oamenii mi-au spus că nu-l cunosc, nu știu cine este. Nu sunt eu la cel mai înalt nivel… ”.

La mulți ani Împărate! În timpul tău Dinamo a “domnit” peste celelalte echipe din România! Să sperăm că vom reveni la acel nivel cât mai curând!

Sursa Video: YouTube.com

Surse foto: telekom.sport/ DigiSport/ Dinamo 1948/ prosport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyrighted Image