Cronica unei victorii cu noroc, DINAMO București – Chindia Târgoviște 1 – 0!

Dinamo a câștigat după 15 etape, ultima victorie fiind în 2 mai 2021 în Liga 1. A fost un meci foarte disputat în Ștefan cel Mare, în care șansa ne-a surâs teribil, în ciuda jocului destul de slab.

Mircea Rednic a aliniat umrătoarea formulă de start: Iliev – Gluhakovic – Grigore – Pinto – Nikos K. – Bordușanu – Răuță (căpitan) – Carp – Sorescu – Ivanovski – Vestenicky.
Ivanovski și Florea au ratat primele două mari ocazii ale meciului, în primele minute de joc.

Chindia a pus stăpânire pe joc, iar în minutul 31, au ratat o ocazie uriașă prin Neguț, după o mare gafă a lui Rici Grigore.

La pauză a fost 0 – 0, un rezultat echitabil pentru noi, iar antrenorul Rednic l-a introdus pe Itu și Popa, în locul lui Vestenicky și Grigore. Pinto a făcut o greșeală foarte mare, dar fostul nostru atacant, Daniel Popa, a lovit bara singur cu bulgarul Iliev.

Cum în fotbal ocaziile se răzbună, Carp a deschis scorul în minutul 62, după o fază foarte norocoasă în care grecul Nikos a insistat foarte bine. Pe final, Dinamo a rezistat foarte greu, a fost un asalt la poarta noastră. Iliev a comis un penalty mai întâi, dar același Popa a lovit bara transversală, dar bulgarul s-a revanșat cu două parade seznaționale. Șutul lui Matiș se ducea la vinclu, poate asemenea loviturii lui Carnat care a adus egalarea în derby-ul cu Rapidul, dar portarul nostru a avut o zi incredibilă. Dinamo a câștigat și a părăsit ultimul loc.

Să urmărim conferința de presă a antrenorului Rednic după acest meci:

Notele mele acordate pentru jucătorii noștri:

Iliev – 9, cu excepția acelei ieșiri slabe la penalty-ul făcut, Iliev a făcut un meci extraordinar, ne-a scos două goluri ca și făcute. De asemenea, este și inclus de LPF în echipa etapei a 19-a. Felicitări!

Gluhakovic – 6, nu s-a insistat mult pe partea sa, dar a arătat ceva mai bine.

Pinto – 6, a făcut o eroare nepermisă pentru experiența sa, dar ajuta mult apărarea, se vede că a crescut și el nivelul. Trebuie să specificăm că Dinamo a luat doar un gol în 3 meciuri, dar au fost și meciuri accesibile.

Grigore – 4, joc clasic pentru el, început bunicel, apoi gafează, iar Rednic îl scoate foarte bine la pauză. În continuare nu înțeleg de ce îl vedem titular, probabil singurul său argument pro fiind impresarul Giovanni Becali, pentru că este mai greu cu fotbalul la el.

Nikos – 7, un început slab, dar și-a revenit bine, totuși se vede că nu este fundaș stânga de bază.

Bordușanu – 6, dar nota 10 pentru agresivitate, s-a zbătut la fiecare minge și a dat totul, dar se vede că îi lipsește experiența. Totuși pare un tânăr foarte promițător pentru vârsta sa, trebuie să avem răbdare cu el.

Răuță – 10, se pare că banderola l-a motivat foarte mult, am anticipat inspirat că va fi noul căpitan. Evoluția din acest meci, îl menține căpitan de bază cum a declarat și Rednic, cvare l-a comparat și cu Gattuso sau Hîldan pentru agresivitate și spirit. Într-adevăr, așa trebuie să joace jucătorii lui Dinamo pentru a se salva. În minutul 91, Răuță a recuperat și a driblat 3 adversari, însă tânărul Amzar a șutat slab în final. Un meci superb făcut de un om simplu și modest, care și-a văzut mereu de treabă și a muncit din greu, așa cum a putut el. Consider că este un exemplu pentru actualii jucători și merită banderola pe deplin.

Carp – 8, în ciuda golului nu a jucat prea bine, dar a venit și târziu și este abia la al doilea meci.

Sorescu – 4, să se ia de mână cu Filip și Matei, tind să cred că a fost ultimul său meci la Dinamo după acest mod de joc. Din păcate nu s-a trezit, chiar dacă știe ce are de făcut. Aș vrea să văd tineri cu dorință, precum Bordușanu, decât astfel de ,,vedete”.

Ivanovski – 7, bătăios, dar fără gol din păcate. A ratat totuși două ocazii bune, se vede un plus și la el.

Vestenicky – 4, foarte slab, invizibil, rămâne de văzut dacă el și Nunic se mai pot salva și pot rămâne și din iarnă la Dinamo, pentru că mai au maximum 2 șanse.

Popa, Ehmann, Radu – 5 pentru fiecare, nu au avut multe intervenții defensive, fără realizări.

Itu – 4, greoi, foarte lent, nu a schimbat jocul la mijloc.

Amzar – 6, a intrat bine, putea să și marcheze cu ceva noroc, dar este o soluție în flancul stâng, pentru că poate fi și pe postul lui Sorescu , cât și pe al grecului Nikos.

A fost o victorie muncită pentru echipa noastră, care a pus capăt unei serii negre. Într-adevăr, nu am jucat mai nimic, dar sunt 3 puncte după atâtea luni, deci trebuie să fim optimiști. Jucătorii se vor debloca cel mai probabil, pentru că a fost și o problemă pe psihic. Trebuie să legăm victoria de un nou rezultat pozitiv, joi la Mioveni. Felicitări echipei!

Sursa video: Look Sport.youtube.com

Surse foto: instagram.com/ dinamobucurestiofficial; facebook.com/FCDinamoOfficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyrighted Image