Cronica unei “bătăi”, DINAMO București – fcsb 0 – 3!

Dinamo a pierdut detașat derby-ul de România, chiar dacă diferența în teren nu a fost atât de mare precum scorul. O înfrângere la scor, soră cu “bătaia”.

Flavius Stoican a început meciul cu: Cristiano – Buleică – Patriche – Ehmann – Tomozei – Pierret – Răuță (căpitan) – Torje – Matei – Bordușanu – Ivanovski.

Oaspeții au marcat foarte repede, după un corner unde Ehmann nu a reușit să reia spre poarta lui Vlad, Tavi Popescu a finalizat superb un contraatac rapid, așadar 0 – 1 după nici 2 minute. Dinamo a reușit să revină în meci, dar Torje a luftat incredibil după o combinație superbă a lui Bordușanu și Ivanovski.

În continuarea fazei, Răuță a faultat tare pe același Tavi Popescu și a văzut al doilea galben, fiind eliminat. În loc să egaleze, 1 – 1, Dinamo a rămas fără căpitan, în 10 oameni. Bordușanu a fost sacrificat și bulgarul Ivanov a debutat în tricoul nostru, iar la doar câteva minute mai târziu, acesta a fost faultat dur de Olaru și a făcut un hematom, fiind înlocuit de Rodriguez, încă un debutant.

Dinamo nu a reușit să își creeze mari oportunități în repriza secundă fiind în inferioritate, doar o semifoarfecă a lui Matei. Ianis Stoica a majorat avantajul oaspeților în minutul 75, un gol la care portarul adus de la CFR își poate reproșa foarte multe. 7 minute mai târziu, Geani Crețu l-a pierdut pe Oaidă la un corner din marcaj iar mijlocașul a făcut 0 – 3, un scor de neprezentare pentru noi.

Un ultim derby pe Ștefan cel Mare pe care dinamoviștii ar vrea să-l scoată din memorie, o amintire neplăcută, la fel cum a fost întreg sezonul. Încă o umilință, cum am trăit destule în acest an competițional, dar mai ales încă o prestație slabă în fața rivalei.

Singurul lucru pozitiv ar fi că echipa a încercat, dar s-a dovedit că s-a lovit de mari limite tehnice ale jucătorilor noștri.

De asemenea, prezența publicului în număr mare trebuie apreciată, în contextul situației epidemiologice din țară și a situației din clasament. Fanii prezenți au îndurat și frigul, iar în debutul meciului au realizat o coregrafie deosebită.

Un nou derby de tristă amintire pentru suflarea alb-roșie. Cele două erori (luftul lui Torje și roșul lui Răuță) au decis soarta meciului. În plus, s-a văzut clar fragmentarea arbitrului Hațegan, care ne-a tocat mărunt, prin galbene ușor acordate la primele faulturi. Jucătorii oaspeților au faultat mult mai des și nu au văzut atâtea avertismente, nici pentru faulturi repetate. Un exemplu clar este Olaru, care l-a lovit de galben aș spune eu pe Ivanov și, făcuse mai multe faulturi în decurs de 4-5 minute. Un arbitru de doi bani, care se dă și de UEFA Champions League (cei care au urmărit meciul la televizor pe postul ciobanului, știu despre ce vorbesc).

Din păcate situația clubului pare fără scăpare, chiar și cu noile transferuri, nu cred că Mureșan a reușit să aducă jucătorii potriviți. Cred că a adus prea mulți mijlocași la închidere și fundași centrali, în loc să se concentreze pe atac sau pe benzi.

Am căzut din lac în puț, pentru că jucăm cu o improvizație pe stânga (Tomozei fiind fundaș dreapta, ceea ce ne spune multe despre Andrei Radu), iar până acum am jucat mai mereu de 2-3 ani cu o improvizație pe postul de fundaș dreapta.

Trebuie să sperăm ca Ivanov, Rodriguez, chiar alături de Răuță vor domina mijlocul, iar în centrul apărării nu vom mai greși. Sunt singurele posturi acoperite după părerea mea, unde ne putem baza pe jucători decenți și am avea și soluții de pe bancă.

De asemenea, unul dintre atacanți (Ivanovski sau noul vârf din Benin, fost în liga secundă a Franței) va fi nevoit să marcheze goluri decisive. În benzi stăm de asemenea teribil, Torje numai este nici jucătorul de execuție din toamnă, chiar nu-mi dau seama ce preparator fizic avem, pentru că avem încă jucători în echipa cu multe kilograme în plus.

Din păcate și voința lor este scăzută, pentru că un jucător ca Torje trebuie să știe cum să se pregătească optim, pentru că a jucat în atâtea campionate puternice. Bordușanu este o mică rază de speranță, dar cred că este cam greu să îți pui toate argumentele ofensive în cârca unui puști de 17 ani.

Alte plusuri pe lângă atitudinea jucătorilor (Matei, care chiar aleargă și dă totul, Ivanovski numai spun, Răuță,etc.) ar fi Marco Ehmann și Alin Buleică, care par soluții bune pentru apărare. Patriche mi se pare forțat acolo, o adiție foarte slabă (probabil de aceea este posibil să mai aducem un fundaș central crescut de OM), a fost un transfer grăbit și inutil, iar de portarul care a jucat la Hermannstadt și CFR, nu mi-a făcut o impresie prea bună, chiar dacă pare că are experiență însă acesta a jucat puține meciuri în ultima perioadă.

Cam asta am constat despre echipa noastră după acest meci acest meci care nu poate fi numit derby decât istoric vorbind. Sper să obținem puncte de la meciul viitor cu Botoșani pentru a nu fi condamnați să câștigăm tot în Play-out doar pentru locul de baraj. Să vedem dacă noile adiții se vor integra în echipă și dacă vor aduce plusvaloare în cel mai scurt timp. Doar Dinamo București!

Surse foto: instagram.com/ dinamobucurestiofficial; facebook.com/FCDinamoOfficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyrighted Image