Avancronica derby-ului DINAMO București – fcsb!

Dinamo va juca mâine în Ștefan cel Mare începând cu ora 20:00 meciul programat în cadrul etapei a 23-a împotriva celor de la fcsb, meci arbitrat de Ovidiu Hațegan.

Dinamo se află tot pe același loc 15, la 7 puncte în spatele oltenilor din Craiova și doar la un punct de Academica Clinceni, ultima clasată.

Avem cea mai slabă apărare din Liga 1, cu 45 de goluri primite. Practic singurul argument statistic este că jucăm acasă, unde am reușit să obținem toate punctele în acest sezon. De asemenea, am marcat 12 goluri pe teren propriu, în timp ce fcsb a marcat doar de 9 ori în deplasările din acest sezon. Sunt singurele elemente pozitive pentru noi, pe lângă schimbarea lotului din temelii față de turul campionatului când am încasat acel set de tenis în eternul derby.

Fcsb are cel mai bun atac din Liga 1, 41 de goluri marcate și nu a mai pierdut în campionat din august, de la meciul tur cu CFR Cluj. Aceștia au remizat etapa trecută împotriva campioanei CFR, scor 3 – 3, în care au reușit egalarea la ultimele faze. Vom pune capăt mâine, seriei fără înfrângere a rivalilor?

Declarația antrenorului principal Flavius Stoican la conferința de presă susținută la stadionul “Dinamo”:

“Ne aşteaptă un meci interesant, un meci aşteptat de foarte mulţi oameni de fotbal. Sper să facem într-adevăr un joc bun, să ne ridicăm la nivelul jocului aşteptat de toţi suporterii. Nu ne va fi uşor, dar poate mai mare va fi bucuria dacă vom reuşi. Nu vreau să căutăm scuze, că suntem o echipă formată pe data de 5 ianuarie când ne-am întâlnit. Sunt 24 de zile şi preocuparea mea este ca în aceste 24 de zile să încercăm să ne ridicăm la nivelul celor de la FCSB, o echipă cu jucători foarte talentaţi, cotaţi la sume foarte mari, cu jucători tehnici, buni. Vom vedea mâine dacă o echipă formată în 24 de zile, cu unii care au venit acum două zile sau cinci zile, se poate ridica la nivelul celor de la FCSB. Eu cred că da. Dar rămâne de văzut, să nu fie doar vorbe. Vreau să văd dacă o echipă formată în 24 de zile poate să învingă FCSB, o echipă cu jucători foarte talentaţi.

Jucătorii vor fi destul de motivaţi, poate peste sută la sută. Rămâne doar ca ei, prin calităţile pe care le au, să arate şi pe teren. Pentru că există motivaţie. Există chiar supramotivaţie şi să fiţi convinşi că FCSB-ului nu îi va fi uşor mâine aici, chiar dacă toată lumea îi dă favoriţi. Faţă de meciul tur mai sunt doar doi jucători, Torje şi Răuţă. Trebuie ţinut cont însă şi de faptul că meciul acela a fost pierdut cu un jucător mai puţin. Dar e adevărat, rămâne rezultatul. Mâine va fi însă un alt meci. Să nu creadă că vin în gleznuţe, nu, mâine va fi un meci bărbătesc. Echipa este pregătită din punct de vedere mental şi fizic.

Meciul se va juca aici cu casa închisă, cu 30% din capacitatea stadionului, deci suporterii dinamovişti vor fi în număr foarte mare.

Scopul amicalului cu Popeşti Leordeni a fost acela de a verifica jucătorii de la academie şi aşa vom face de acum încolo, în fiecare săptămână. Deci aşa a fost învinsă Dinamo Bucureşti de Popeşti Leordeni, dar Dinamo Bucureşti va juca mâine cu FCSB. Iar gazonul se va prezenta în condiţii bune, nu putem spune că este praf. Am jucat fotbal şi pe gazoane mult mai rele. Pe noi, dacă o echipă organizatoare ne va pune să jucăm în lift, vom juca în lift.

Preocuparea mea este să ne găsim identitatea de joc pentru că suntem o echipă care încă o caută şi campionatul este în plină desfăşurare. Noi trebuie să ştim exact cum stăm, suntem o echipă care face presing, suntem o echipă reactivă, cu posesie prelungită, care jucăm direct pe poartă? De aceea avem nevoie de timp pe care noi nu îl avem. Dar nu mai vreau să mă gândesc la lucruri pe care nu le am, mă gândesc la faptul că mâine putem învinge FCSB chiar dacă nu suntem favoriţi”.

Echipa probabilă, după părerea mea, va fi:

Cristiano – Buleică – Ehmann – Jovanovic – Tomozei – Pierret – Răuță (căpitan) – Torje – Matei – Bordușanu – Ivanovski.

Rămâne de văzut care va fi cuplul de fundași centrali, dar sper să îl vedem obligatoriu pe Ehmann pentru a se ține mai bine de atacanții tineri și rapizi ai oaspeților, având un plus de viteză. Mă aștept să îl vedem și pe Rodriguez la treabă, dar în repriza a doua cred că va fi aruncat în luptă.

În ultimele întâlniri directe, fcsb a câștigat doar o singură dată din ultimele 11 meciuri cu Dinamo gazdă, cu 0 – 1 sezonul trecut. Este un meci de mare tradiție în fotbalul românesc, numit și Eternul Derby. Bilanțul în campionat este următorul: Dinamo – 49 victorii, fcsb – 46 victorii, fiind și 54 de rezultate de egalitate. Ca meciuri spectaculoase cu Dinamo gazdă, ne amintim de: 6 – 4 în 1990, 3 – 3 în 1975, 5 – 3 în 1964, 4 – 1 în 2016.

Dinamo are mare nevoie de puncte, situația fiind din ce în ce mai neagră. În plus, jucătorii trebuie să fie dornici să își ia revanșa din meciul tur, chiar dacă mulți n-au jucat atunci. Diferența de valoare sau calitate trebuie compensată prin dorință, atitudine, sacrificiu.

Este clar că Flavius Stoican va motiva bine echipa, este mare nevoie de un discurs motivațional. De asemenea, meciul se va juca cu casa închisă, vor fi aproximativ 5.000 de oameni în Groapă, care trebuie să împingă echipa de la spate. Multă baftă echipei! ,,Hai să le arătăm ăstora ce înseamnă DINAMO!”

Surse foto: instagram.com/ dinamobucurestiofficial; facebook.com/FCDinamoOfficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyrighted Image