Cronica primei victorii din play-out, DINAMO București – FC Voluntari 2 – 0!

A venit și victoria mult așteptată! Un egal, două înfrângeri și o victorie, 5 meciuri rămase de jucat în play-out!

Dinamo respiră din nou după multe luni de secetă, la capătul unui meci care ne poate da ceva speranțe chiar pentru un loc salvabil. Schimbarea de sistem pregătită de Dusan Uhrin Jr. a fost de bun augur, ne-am creat destule ocazii prin urmare și diferența de două goluri de pe tabelă. Mai avem de muncă, dar s-a văzut un progres în joc față de ultimele rezultate și munca lui Dusan Uhrin începe să dea roade.

Dusan Uhrin Jr. a aliniat următoarea formulă de start: Eșanu – Bejan – Puljic – Grigore – Sorescu (căpitan) – Anton – Gol – Răuță – Filip – Morsay – Nemec.

Dinamo a început bine și a avut inițiativa încă din debutul partidei, iar Sorescu a ratat prima șansă în minutul 5, un șut cu stângul respins în lateral de Rîmniceanu. Voluntari a ratat prima ocazie în minutul 12 prin Jefte. 6 minute mai târziu, Morsay a recuperat o minge și a avut o șansă bună printr-un șut cu exteriorul la lung, deviat însă de Tamaș.

În minutul 51, Nemec a avut o lovitură de cap deviată care a trecut puțin pe lângă. După o șansă bună a lui Bejan, Gol a scos o minge din fața porții în minutul 56. Morsay a fost înlocuit de Fabbrini în minutul 61, prima schimbare a antrenorului ceh.

Bejan a deschis scorul după un corner, o reluare cu poarta pe jumătate liberă în minutul 74. 6 minute mai târziu, Sorescu s-a trezit singur în 3 metri cu mingea, dar a șutat în portarul oaspeților. Anton a fost înlocuit cu Achim, o schimbare defensivă pentru a ține de rezultat.

În minutul 85, Eșanu a fost foarte aproape de o mare gafă pentru că a ieșit greșit la o minge lungă, dar jucătorul ilfovenilor a reluat de lângă poartă. La faza următoare, Grigore a avut o diagonală perfectă la Sorescu care i-a pasat lui Nemec, iar slovacul a făcut 2 – 0. Radu a intrat și el în minutul 90, o schimbare efectuată la trecerea timpului.

Să urmărim rezumatul partidei:

Notele mele pentru jucători:

Eșanu – 7, chiar dacă a avut o greșeală, poarta a rămas intactă la revenirea lui, un portar care ne dă mult mai multă siguranță.

Bejan – 9, foarte bun la fazele fixe, defensiv a mai avut scăpări la două pătrunderi ale ilfovenilor, dar per total un meci bun.

Puljic – 8, foarte sigur în intervenții, a controlat apărarea și recuperările croatului au fost foarte bune.

Grigore – 8, a avut multe recuperări, a avut mare contribuție la al doilea gol, un meci foarte bun al lui Rici.

Sorescu – 8, a reușit și un assist, a alergat mult în bandă și a fost principalul pericol ofnesiv al nostru.

Anton – 7, a avut câteva șuturi de la distanță, pasele lui au fost foarte bune, pe departe cel mai bun jucător de la centrul terenului.

Gol – 6, nu s-a remarcat mult, dar a avut o intervenție foarte bună prin care a evitat un gol.

Răuță – 7, foarte agresiv, bun la recuperare și a evitat galbenul.

Filip – 6, nu a fost rău dar nici foarte bun, un mare plus este că nu a intrat tare cum face de obicei și că a ajutat atacul pe flanc.

Morsay – 7, o surpriză plăcută din partea lui, mult mai activ și curajos, i-a alergat mult pe fundașii adverși.

Nemec – 9, probabil cel mai bun om al nostru, a reușit o repriză secundă foarte bună și a reușit să marcheze în sfârșit.

Fabbrini – 6, a intrat bine, a obținut câteva lovituri libere cum știe el mai bine la 1 – 0, un joc bun.

Achim și Radu – 5 pentru fiecare, au jucat puțin pentru a arăta ceva.

Să urmărim ce a declarat Dusan Uhrin după acest meci:

Am obținut 3 puncte foarte importante pentru a merge cel puțin la baraj, iar cu o altă victorie în două zile la Ovidiu, vom avea șanse bune să ne salvăm direct.

Meciul viitor devine astfel de două ori mai important și echipa probabil s-a descătușat cu victoria și cele două goluri marcate. Timpul pe care îl are Dusan la dispoziție este foarte scurt, dar se vede o schimbare în jocul nostru, mai ales acest 3 – 5 – 2 care a funcționat foarte bine.

Am reușit să avem 60% posesie, 8 șuturi pe poartă și 15 cornere, un meci dominat de noi de la un capăt la celălalt. Cred că puteam face mai mult din acele lovituri de colț, încet încet trebuie să ne revenim și meci cu meci să adunăm puncte și să ne salvăm de la retrogradare. Felicitări echipei și mai ales antrenorului, Dusan Uhrin Jr.! Bravo, DINAMO!

Surse video: Fotbal Romania.youtube.com; LookSport.youtube.com

Surse foto: instagram.com/ dinamobucurestiofficial; facebook.com/FCDinamoOfficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyrighted Image