Cronica meciului Sepsi Sfântu Gheorghe – DINAMO București 4-1!

2021 nu a fost un an bun pentru noi, dar asta este noua normalitate pentru noi… De ani buni ne zbatem să ieșim dintr-o mlaștină a mediocrității, trecând dintr-un sezon slab în altul, trecând de la o înfrângere la alta.

Înfrângerea suferită în fața celor de la Sepsi este a 10-a din campionat, a 2-a din mandatul lui Mircea Rednic. Orice antrenor are nevoie de timp, de bani și de răbdare ca să “ridice” o echipă, însă timpul este cel mai mare inamic al nostru, banii sunt o problemă, iar răbdarea nu este infinită. Fiecare înfrângere doare, fiecare rezultat negativ ne face mai grea lupta pentru supraviețuire, pentru menținerea în Liga 1.

Ultima înfrângere a fost dezamăgitoare, mai ales că meciurile bune cu UTA și Rapid ne-au ridicat așteptările. Dacă în trecut am putut da vina pe ghinion sau pe arbitraj, de data aceasta nu putem face asta. Nu am pierdut în fața unei echipe bune, înainte de meci Sepsi avea 10 puncte, fiind pe locul 14. Ce au avut ei și ce ne-a lipsit nouă?

Meciul a început promițător, Dinamo având șansa să marcheze la pătrunderea în careu a lui Cătălin Itu însă șutul a fost slab. Ocaziile se răzbună, iar în minutul 13 a fost marcat primul gol al celor de la Sepsi. Trebuie să recunosc că am avut ghinion la devierea în propria poartă a lui Deian Sorescu, însă un fundaș ar fi trebuit să rezolve faza mai bine (mai ales că a avut și timp și spațiu).

Golul 2 a venit după o greșeală de poziționare, jucătorul de la Sepsi fiind singur în colțul careului nostru. Iar în minutul 27 am avut încă o greșeală în apărare, pe contraatac, jucătorul celor de la Sfântul Gheorghe fiind mult prea liber în jumătatea noastră. Dacă revedem faza, erau 7 jucători dinamoviști și 2 adversari, însă am avut noroc că nu au reușit să marcheze.

În minutul 39 am reușit să marcăm prin Gabi Torje – jucătorul care a venit să salveze Dinamo. A reușit să marcheze de 4 ori în 6 meciuri, devenind rapid cel mai bun jucător al lui Dinamo. Golgheterul nostru rămâne, momentan, Deian Sorescu (6 goluri în 13 partide) – însă performanțele acestuia au scăzut în ultima perioadă.

În minutul 45 am avut oportunitatea de a schimba partida, de a egala, însă Ivanovski nu a reușit să treacă de portar.

Repriza a doua a fost relativ echilibrată, Dinamo reușind să țină de minge și să atace, însă în minutul 72 a fost marcat golul 3 în urma unei faze fixe. Dacă la primele 2 goluri greșeala de poziționare a fost a lui Deian Sorescu, de data aceasta, Mitrea a marcat, cu capul, dintre Rici și Măgureanu. Ultimul gol a fost marcat în minutul 85 după un contraatac rapid plecat de la greșelile lui Matei și Andrei Radu. Fofana a trimis mingea în poarta dinamovistă lejer, din centrul careului.

Așa cum am zis înainte, nu putem spune că am pierdut din cauza ghinionului sau a arbitrajului, ci datorită unor greșeli repetate în apărare. Rămâne de văzut cum încearcă Rednic să rezolve problemele de la echipă pentru că în momentul de față avem mai multe probleme decât soluții. Problemele financiare sunt deja cunoscute, însă principala problemă, pentru mine, este cea psihologică. Aceeași jucători au jucat cu Rapid, cu UTA și au arătat diferit. Din păcate, singurul jucător care rămâne constant meci de meci este Gabriel Torje.

Mircea Rednic a declarat după meci: “Am luat două goluri cu mare ușurință, am revenit, am înscris, am avut o ocazie foarte mare la 2-1, iar ideal ar fi fost să intrăm cu 2-2 la cabine. Golul patru nu mai contează, noi am insistat și am făcut greșeli mari. Jucătorii de calitate au făcut diferența astăzi. E normal să apară erori la noi, uitați ce jucători am avut pe bancă. Jucătorii de la Dinamo fac eforturi mari, dar pe final cad fizic. Știam ce lot avem, știam care e situația. Eu sunt sigur că lucrurile se vor regla, am încredere. Nu sunt disperat acum, știam situația. Nu vreau să văd numai partea negativă, jocul a fost echilibrat astăzi. Am controlat jocul în anumite momente, ultima pasă nu a fost în regulă la noi. Ei au marcat primul gol cu noroc, dintr-o deviere.”

Declarația care exprimă cel mai bine sentimentele noastre, a tuturor dinamoviștilor, a venit de la Torje:

„O nouă dezamăgire pentru suflarea dinamovistă, noi, staff, conducători. Dezamăgim încă o dată şi încă o dată. Probabil se va sătura toată lumea şi se va alege praful de această echipă frumoasă. Sunt foarte dezamăgit. Poate mai dezamăgit decât la meciul cu FCSB. S-au făcut eforturi foarte mari, s-au îmbunătăţit condiţiile, am făcut tot ceea ce a depins de noi. Ceea ce se întâmplă la meci e dezamăgitor, ruşinos. Nu vreau să spun nimic de nimeni pentru că nu vreau să supăr. Principalii vinovaţi sunt jucătorii. Nu ne motivăm, nu avem sânge în instalaţie în meciurile impotante. Nu demonstrăm că suntem bărbaţi şi asta ne duce unde suntem. Ori ne vor da afară pe toţi, ori pleacă dânşii. Niciunul din vestiar nu merită să meargă cu fruntea sus pe stradă”.

Torje a subliniat problema principală de la Dinamo: motivația (“nu ne motivăm”). Motivația a făcut diferența la meciul cu Rapid, la majoritatea meciurilor grele din ultimii ani. Motivația ne-a ținut în viață, în Liga 1 atâția ani… Motivația ne-a adus trofeele din palmares, numele și reputația. “Câinii roșii” este o rămășiță a pasiunii de odinioară, un renume pe care l-am primit datorită familiei Nunweiller: „Eu şi fratele meu, Lică, evoluam fundaşi centrali şi eram răi în joc şi curajoşi. Noi, fiind copii de saşi, eram roşcaţi şi, când alergam ne înroşeam foarte tare. Odată, într-un meci cu Rapid, atacanţii lor, Dumitriu II şi Ionescu, care ne ştiau de frică şi nu-şi permiteau să ne dribleze, ne-au întrebat: „Ce sunteţi, mă, aşa răi? Parcă sunteţi nişte câini… la cum arătaţi, sunteţi câini roşii”. Apoi, suporterii lor au dus vorba mai departe şi aşa ne-a rămas porecla”.

Este o zi tristă atunci când considerând toți jucătorii dinamoviști din teren, putem spune că a fost un singur “câine roșu”: căpitanul – Gabi Torje!

Așteptăm “măsurile tehnice” radicale ale antrenorului Mircea Rednic și suntem în continuare alături de echipă, la bine și la greu: “Căci numai împreună dăm iar de vreme bună, și tot o să răzbim! “

Surse foto: instagram.com/ dinamobucurestiofficial; facebook.com/FCDinamoOfficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyrighted Image