Avancronica meciului Sepsi Sfântu Gheorghe – DINAMO București!

Dinamo va juca mâine de la ora 17:30 în deplasare la Sfântu Gheorghe, împotriva vecinei de clasament, Sepsi.

Dinamo nu a mai câștigat de 10 meciuri în Liga 1, având doar 8 puncte pe penultimul meci. Echipa noastră are o nouă șansă să egaleze o echipă din față la puncte. Dinamo are însă o formă teribilă în deplasare, niciun punct și doar un gol marcat, la Mediaș.

Sunt cifre pe care trebuie să le ștergem cu buretele și să începem să câștigăm, mai ales că nu întâlnim o echipă de speriat. Filip este accidentat, dar în rest lotul nostru este apt pentru acest meci important.

Declarațiile lui Mircea Rednic la conferința de presă premergătoare meciului:

“Lucrul pozitiv din ultimele două meciuri a fost că am avut posesie, vorbesc de cele două jocuri de acasă, pentru că la Mediaș am avut ceva probleme. Aștept cu nerăbdare acest meci în deplasare, întâlnim o echipă care are condiții foarte bune, cu jucători foarte buni, un antrenor nou, cu experiență. Ne așteaptă un meci foarte greu. Este adevărat, nu am mai câștigat din 2 august în campionat, dar o să vină și victoriile și nu o să ne mai oprim. Vine mai greu prima victorie după care nu o să ne mai oprim până la sfârșitul anului. Obiectivul nostru este să ne salvăm de la retrogradare în acest an. Echipa este mult mai omogenă, vor fi mai puține schimbări. Meciul din Cupa României a fost special pentru că am și protejat câțiva jucători, am dat șansă unora care au jucat mai puțin, dar față de jocurile din campionat nu vor fi multe schimbări în primul 11”.

“Dinamo s-a schimbat. Nu am întâlnit echipe ușoare până acum și noi am dominat, am avut victoria în mâinile noastre și am pierdut din cauza noastră, nu pentru că a fost adversarul foarte bun și ne-a creat probleme. Sper să gestionăm mult mai bine sfârșiturile de meci. Asta este situația, nu trebuie să ne uităm la clasament”.

“Cei care au venit vor face astăzi testul fizic ca să ne dăm seama cum sunt. Doi dintre ei arată bine. Până la iarnă nu vor mai fi alte transferuri, poate un fundaș dreapta, dar e greu să găsești jucători buni în perioada asta. Sunt, dar stau prost cu pregătirea și au nevoie de cel puțin o lună ca să fie apți”.

“A fost un preot în vestiar, dar aici nu este de preot, putem să aducem și patriarhul. Nu e de preot sau de ghinion. E de concentrare, de responsabilitate. Noi am pierdut punctele, nu ghinionul. Eu am răbdare cu unii dintre jucători, cu alții, nu. Și au fost trimiși la echipa a doua, ca să înțeleagă că au avut șansa și trebuie să arate. Unii sunt răsfățați și nu mai merge”.

“Eu cred că sunt destui oameni care au bani și vor să investească în sport. Și la Dinamo nu pierzi dacă investești. Până când se vor regla lucrurile, pentru că nici nu știm a cui este echipa, cine are procentele, sunt mai multe lucruri care nu sunt in regulă. Și dacă investește cu ce se alege? Palmaresul într-o parte, sunt mai multe lucruri care nu sunt in regulă. E foarte greu. S-a ajuns în situația asta pentru că au fost foarte mulți oameni nepricepuți, cum poți să semnezi contracte de zeci de mii când tu ești vai de mama ta. Iar rezolvarea a fost să intrăm în insolvență pentru că alții nu știu ce interese au avut”.

“Pentru stadion am înțeles că se iau aprobări, am înțeles că în ianuarie, acum în februarie, martie, aprilie”.
“Toți trebuie să facem eforturi financiare. E plăcerea mea, sunt banii mei și fac ce vreau. Din cei cinci jucători transferați în această lună, doar unul nu a avut comision. Sunt impresari care nu vor să semneze fără commission, asta este realitatea! Un comision de 2.500 de euro l-a plătit «Tata» Nițu, altul, tot de 2.500, l-a plătit domnul Iuhasz. Și două de 4.500 le-a achitat Rednic. E un efort mic, dar toți trebuie să facem eforturi. Suntem în insolvență și nu putem face altfel. Eu voi da prima pentru meciul cu Sepsi, iar Iuhasz și «Tata» Nițu vor da pentru cel cu CFR Cluj. Eu dau și o zi liberă. Domnul Badea completează foarte multe salarii. Iar DDB-ul face eforturi foarte mari. Ăștia suntem. Sper să vină și alții, arabi, din Afghanistan… S-a ajuns în situația asta din cauza unor nepricepuți. Cum să dai salarii de 20-30.000 de euro când tu ești vai de mama ta? Cum să semnezi așa ceva? Semnezi și fugi repede… S-au căutat soluții pentru că alții nu știu ce au vrut să facă. Și soluția a fost insolvența”.

Sepsi are o singură victorie în campionat, în primul meci cu ultima clasată Academica, dar este ‚,campioana” egalurilor, având 6 astfel de rezultate. Cam toate echipele au câștigat la limită împotriva lor, dar în Cupa României au reușit o victorie și s-au calificat în sferturi. Probabil le dă un moral mai bun, având și antrenor nou, pe Cristiano Bergodi.

De asemenea, aceștia joacă meciurile de pe teren propriu pe noua arenă modernă de 8.400 de locuri. Este totuși o altă echipă în criză în campionat, având 12 meciuri fără victorie, iar Leo Grozavu a fost demis recent după 2 ani petrecuți la echipa covăsneană.

Echipa de start după părerea mea, va fi:

Iliev – Sorescu – Pinto – Ehmann – Radu – Torje (căpitan) – Espinosa – Matei – Itu – Ivanovski – Nunic.

Dinamo are 3 victorii la Sfântu Gheorghe, în timp ce gazdele au câștigat de două ori cu noi acasă. Ultimul meci, l-au câștigat ei cu 2 – 0, iar Dinamo s-a impus de două ori în 2019 scor 0 – 1 în ambele victorii.

Câinii roșii au mare nevoie de o victorie în deplasare, pentru a se apropria de adversarele de mai sus. Chiar dacă abia după pauza din noiembrie, echipa va arăta mai omogenă, este un meci crucial care trebuie câștigat, pentru că s-ar forma o distanță prea mare în lupta pentru salvare.

Mult succes echipei! Hai DINAMO București, luptă dacă ne iubești!

Surse foto: instagram.com/ dinamobucurestiofficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyrighted Image