Avancronica meciului DINAMO București – CFR Cluj!

Dinamo va juca mâine de la ora 18:30, meciul cu campioana CFR Cluj de pe teren propriu, din etapa a 15-a.

Dinamo are două meciuri fără înfrângere pe teren propriu în Liga 1, două egaluri cu UTA și Rapid. Situația din campionat este aceeași, n-are rost să o mai amintesc, Dinamo are nevoie mai mare de puncte de la meci la meci, iar acest joc este ultimul din acest tur.

Declarația lui Mircea Rednic din conferința de presă premergătoare meciului:

,,Vreau să clarific o situație cu Sorescu. Eu am martori că nu a fost nimic, eu am ridicat vocea, i-am spus că dacă avea probleme nu trebuia să intre, că nu este OK să se plimbe pe teren și de aia l-am și scos la pauză. Asta a fost tot la Mediaș. Eu am nevoie de Deian Sorescu, dar de acel Deian Sorescu pe care îl cunosc eu de la începutul campionatului, când juca mijlocaș. Atât a fost cu el, l-am primit la antrenament. Eu dau o șansă la toată lumea. Am nevoie să fie concentrat și să pună ca importanță clubul pentru că îl plătește foarte bine, să lase celelalte probleme pentru că nu se poate face nimic, acum nu este perioadă de transferuri. El a fost în formă la începutul campionatului, a fost și la echipa națională, acum a pierdut-o și nici randamentul nu este așa cum mi-aș dori eu. Probleme nu are, cum nu au nici ceilalți, sunt toți cu salariile la zi. Eu nu am nimic cu nimeni, vreau ca lucrurile să fie bine”.

Despre CFR Cluj
“Dacă nici pe CFR Cluj nu mai batem, pe cine să mai batem atunci? Mai glumim și noi. CFR este o echipă cu experiență, o echipă omogenă, cu jucători angrenați în cupele europene și în campionat și dacă le lipsește un jucător nu este o problemă. Nu vreau să comentez jocul adversarilor, dar nici lor nu le este ușor, presiunea este foarte mare, meciurile au fost la limită. Dar mai au o șansă să câștige ultimele două jocuri din Europa și cred că o pot face. Și eu sunt de acord cu Dan Petrescu, trebuie să ne pupăm atunci când prindem un loc în Conference League”.

Despre raportul bunurilor din procesul de insolvență
“Nu credeam ca Dinamo să ajungă în situația asta, au dispărut și obiecte din sala de fitness, au plecat unii și cu bicicletele. Cei care au plecat nu au plecat cu mâna goală. Iar mașinle le-au vândut imediat… Sunt probleme, dar noi ne gândim cum să facem să scoatem echipa din zona asta”.

Despre noile stadioane
“Eu nu știu de ce le-au mai făcut dacă nu lasă echipele să joace pe ele. Normal că mi-ar fi convenit să joc pe un stadion nou, mai ales când a fost meciul cu Rapid, dar nu am avut altă soluție. Acum am înțeles că în ianuarie ar începe aici demolarea, dar nu cred pentru că noi nu avem nici guvern”.

Despre România vs Islanda
“Meciul cu Islanda este foarte important și se joacă acum cu porțile închise. De ce să nu lași suporterii vaccinați să intre pe stadion? Pentru că băieții au nevoie de sprijin. De ce suntem așa căpoși? Trebuia să fim căpoși și exigenți în vară. Am vrut Untold și mare, până și primarii erau la Untold. Ce mai vrem?”.

CFR este pe primul loc, cu 36 de puncte și cu cea mai bună defensivă din campionat. Și la ei s-a schimbat antrenorul, a revenit Dan Petrescu după scandalul cu Marius Șumudică, dar au un lot mult mai omogen și valoros decât al nostru. Jucătorii știu ce le cere Petrescu, majoritatea sunt din anii trecuți la echipa campioană. Au doar două înfrângeri, cu Botoșani și Rapid, ambele în deplasare. Aceștia și-au câștigat toate meciurile pe teren propriu din Liga 1 și nu au niciun egal până acum. În grupa de Conference League stau totuși rău, ultima clasată cu un punct în 4 meciuri, iar ultimul meci a fost pierdut acum 2 zile cu Alkmaar.

Echipa de start după părerea mea, va fi:

Iliev – Sorescu – Pinto – Grigore – Radu – Torje (căpitan) – Matei – Espinosa – Bani – Ivanovski – Vestenicky.

Chiar dacă nu sunt fan Rici, Ehmann a jucat la Dinamo B și nu cred că va fi utilizat și mâine. Itu este și el indisponibil din cauza termenilor împrumutului. Cred că va căuta să schimbe și în atac Rednic, Măgureanu nu a arătat prea multe, rămâne de văzut cât vor putea evolua și noii veniți, Nikos și Nunic.

Pare un meci aproape imposibil, mai ales că echipa oaspete nu a mai pierdut în Groapă de 4 meciuri, din 2017. Dinamo trebuie să se bată pentru fiecare punct, și sper să vedem o schimbare măcar în atitudine și în joc, o schimbare pe care o mai vedem rareori în acest sezon, dar apoi echipa cade din nou. Mult succes echipei! Hai DINAMO!

Surse foto: instagram.com/ dinamobucurestiofficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyrighted Image