Avancronica unui meci crucial, Gaz Metan Mediaș – DINAMO București!

Dinamo va juca mâine de la ora 20:30, în deplasare la Mediaș, a treia partidă din play-out care va fi arbitrată de Iulian Călin.

Dinamo are o serie înfiorătoare în campionat, 12 meciuri fără victorie, echipa cu cea mai slabă formă, iar acest meci pare absolut crucial în lupta pentru salvare. Ne aflăm în continuare pe locul 14 de baraj, dar o eventuală înfrângere ne-ar putea duce pe loc direct retrogradabil și la cel puțin 5 puncte de salvare.

De punctat că nu am mai marcat peste un gol de la meciul din retur cu Gaz Metan, câștigat cu 2 – 1 pe 27 ianuarie. Dinamo are nevoie de un gol pentru ca atacul să se deblocheze, pentru că oricât de slabi calitativi ar fi atacanții, este și un blocaj psihic peste care nu reușim să trecem.

Gaz Metan stă rău și ea, se află exact deasupra noastră cu 18 puncte (3 mai multe) și are tot un egal și o înfrângere în play-out. Are o singură victorie în ultimele 10 meciuri de campionat. Fosta echipă a lui Dusan Uhrin joacă un 3 – 5 – 2 și probabil că antrenorul nostru are și o mică dorință de a se răzbună, după o perioadă slabă petrecută la Mediaș, unde nu prea a fost plătit.

Echipa de start după părerea mea, va fi:

Eșanu – Ehmann – Albentosa – Bejan – Filip – Răuță – Anton – Bani – Fabbrini – Sorescu (căpitan)– Nemec.

Eșanu va fi în lot dar nu este sigur dacă poate evolua, mizez totuși pe el după ultimele meciuri ale portarului norvegian. Fabbrini cred că va evolua în spatele vârfului, pentru că Janusz Gol a fost foarte slab în meciul trecut și a venit momentul în care Dusan trebuie să forțeze victoria la maximum. În rest aceeași formulă, probabil va acorda ceva continuitate jucătorilor.

În acest sezon, Dinamo a câștigat ambele meciuri cu Gaz Metan, 1 – 3 și 2 – 1. În deplasare însă, echipa noastră a câștigat doar 2 din ultimele 5 întâlniri, iar per total avem 8 victorii la Mediaș în timp ce gazdele au 7. Cea mai mare diferență de scor a fost un 0 – 5 pentru noi în 2011 și este de menționat că nici o partidă nu s-a încheiat fără goluri.

Dinamo are nevoie de o victorie mai mult ca oricând, pentru că orice rezultat în afara unui succes ne trimite, practic, cu un picior în Liga a 2-a. Chiar dacă rezultatele sunt dezastruoase, jocul din ultimul meci poate să ne dea puțin optimism. Multă baftă echipei! Hai, DINAMO, luptă pentru salvare!

Surse foto: instagram.com/ dinamobucurestiofficial;  facebook.com/FCDinamoOfficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyrighted Image