Avancronica meciului Poli Iași – Dinamo București! Fanii au dat startul la “asalt”, urmează replica “haitei” pe teren!

Echipa probabilă Dinamo: Golubovic – Edgar Ie, Velkovski, Patriche – Moura, Gnahore, Pavicic, Borduşanu – Abdallah, Selmani, Gregorio
Rezerve: Railean, Began, R. Grigore, Homawoo, Al. Irimia, P. Neagu, C. Costin, Ilic, N. Roşu, Iglesias, Milanov, Bani
Absenţi: Amzăr, Politic (nerefăcuţi)
Înainte de startul acestui duel, Poli Iaşi ocupă locul 13 în Superligă, cu 31 de puncte în 28 de etape. De cealaltă parte, dinamoviştii sunt pe 15, cu 25 de puncte strânse în 28 de etape.

Dinamo este acum una dintre cele mai în formă echipe din Superligă. Liga Profesionistă de Fotbal prezintă la finalul fiecărei runde cel mai bun unsprezece. Echipa ideală a etapei a 28-a, are doi dinamoviști:
PORTAR: Adnan Golubovic (Dinamo) – Intervenții salvatoare, oferă siguranță echipei sale.
Printre MIJLOCAŞI: Domagoj Pavicic (Dinamo) – A inventat pasa golului de trei puncte și a creat numeroase oportunități colegilor săi.

Câinii caută să își prelungească seria pozitivă în fața celor de la Poli Iași, o altă formație care pare că și-a depășit statutul în ultimele meciuri. Meciul se anunță unul foarte echilibrat, Dinamo și Poli Iași se bat direct pentru evitarea retrogradării, vineri este un meci tare în Copou.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 22 de ori: de şapte ori au câştigat ieşenii, de nouă ori s-au impus bucureştenii, iar alte şase partide s-au terminat la egalitate.
Palmares cu Poli Iaşi gazdă din 11 jocuri: 7 succese Poli Iaşi, două remize, două victorii Dinamo.
Prima confruntare a avut loc pe „Arena Naţională”, pe 29 iulie 2012, şi s-a încheiat cu 5-2 pentru gazdele de atunci. Eroul partidei a fost George Ţucudean, cel care a marcat de patru ori şi a oferit pasa decisivă la cea de a cincea reuşită a dinamoviştilor (Laurenţiu Rus).Pentru vizitatori au punctat Daniel Onofraş şi Iulian Vladu. Acesta a fost şi meciul cu cele mai multe goluri.
Întâiul succes din contul moldovenilor: 7 aprilie 2015, CSM Poli Iaşi – Dinamo 1-0 (marcator Bole).
Cea mai recentă dispută directă din SuperLiga României: 27 octombrie 2023, Dinamo – Poli Iaşi 0-0.
Leo Grozavu a evoluat ca jucător în tricoul lui Dinamo timp de șase sezoane (1992-1993 / 1997-1998), interval în care a strâns în campionat 105 meciuri şi a marcat cinci goluri.
Mediile de vârstă: 
Poli Iaşi – 25 ani şi 7 luni
Dinamo – 26 ani şi 5 luni
Dennis Politic (23 de ani) nu a putut participa la ultimele două meciuri din campionat, împotriva lui CFR Cluj și Hermannstadt, din cauza unei accidentări, dar și-a exprimat opinia cu privire la situația sa și a dezvăluit locul în care ar dori să evolueze din sezonul viitor.
Cu șase goluri marcate în acest sezon, Politic, cel mai prolific marcator al echipei, își dorește să rămână la Dinamo și în următorul sezon, cu condiția ca echipa să se salveze de la retrogradare.
Dennis Politic vrea să rămână la Dinamo! „(vrei să continui la Dinamo dacă vă salvaţi de la retrogradare?) Bineînţeles! Sunt aici, mă simt bine, sunt foarte fericit că sunt aici şi sper din toată inima să ne salvăm. Dinamo este un club foarte mare, cu fani extraordinari. Am fost surprins de ceea ce am găsit aici. Sunt plăcut impresionat de fani, de tot şi sunt foarte fericit să fiu aici. Dinamo a fost şi va rămâne o echipă foarte mari. În momentul în care a venit Dinamo cu oferta, am fost plăcut surprins să văd că un club de asemenea mărime mă doreşte. Am venit cu cea mai mare bucurie”, a spus Dennis Politic, pentru OrangeSport! 
Cu antrenorul Zeljko Kopic, rezultatele pentru Dinamo în ultimele 5 meciuri înainte de partida cu Poli Iași:
FCU Craiova – Dinamo 2-1
Farul Constanța – Dinamo 0-2
Dinamo – Oțelul Galați 3-1
CFR Cluj – Dinamo 4-0
Dinamo – Hermannstadt 1-0
La Iași, fanii dinamoviști au luat cu asalt Iașiul înaintea meciului direct. Suporterii au făcut spectacol alături de antrenorul Zeljko Kopic și administratorul special Andrei Nicolescu.

Zeljko Kopic, despre meciul dintre Dinamo și Poli Iași:

Zeljko Kopic a vorbit la conferința de presă premergătoare meciului și a afirmat că Dinamo nu se poate baza pe Amzăr și Politic din cauza accidentărilor.  Antrenorul a dezvăluit că Dani Iglesias, Homawoo și Milanov vor fi în lotul echipei.

Am câștigat trei puncte importante cu Hermannstadt. Am stat bine defensiv, am avut o mentalite bună, sunt mândru de cum au reacționat băieții. În legătură cu accidentările, nu ne putem baza pe Amzăr și Politic. Se simt mai bine, dar nu vrem să riscăm. Dani Iglesias, Homawoo și Milanov vor fi în lot. Cu privire la Poli Iași, sunt o echipă bună, cu potențial ofensiv, calitate, acasă joacă foarte agresiv, cu intensitate.”– a spus conducătorul haitei conform iAMsport.ro.

Așteptăm meciul cu emoții și suntem alături de echipă, hai să batem Iașiul, am dat startul la asalt! HAI DINAMO!
Surse/Foto:  iAMsport.ro; Liga profesionistă de fotbal, sport.ro; gsp.ro; fanatik.ro; arhiva personală G.Graur
Video: Radio Dinamo 1948

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyrighted Image