Avancronica meciului FC Voluntari – DINAMO București!

Dinamo va juca azi începând cu ora 20:30 primul meci din returul campionatului, în deplasare la Voluntari, partidă care va fi arbitrată de Iulian Călin.

Competiția din Liga 1 se reia după două săptămâni de pauză și pentru Dinamo, cu ultimul meci din etapa a 16-a. Echipa condusă de Mircea Rednic a jucat două amicale în această perioadă, cu Buzău scor 2 – 3 și cu Astra 1 – 2. Tehnicianul dinamovist a avut ocazia să își vadă noile adiții la lucru, prilej pentru noii dinamoviști să își intre în ritm. În meciul de la Buzău(meci care a avut două reprize de câte 60 de minute) au marcat Sorescu, Vestenicky au marcat pentru Dinamo, iar gazdele și-au înscris și un gol în propria poartă, în timp ce cu Astra, Bani și Sorescu au înscris.

Situația în clasament este la fel, Dinamo are nevoie de un restart obligatoriu aș spune, după această pauză care i-a permis antrenorului să își pună jucătorii pe picioare.

Să citim declarația lui Mircea Rednic de la conferința de presă premergătoare meciului de azi:

,,Mi-aş fi dorit şi eu un jucător cum e Tamaş, mai ales în zona defensivă pentru că problemele noi le-am avut în zona centrală. Am încercat tot felul de soluţii, toţi au trecut prin rotaţie în zona centrală, dar încă nu mi-au dat o siguranţă foarte mare, aici avem de suferit. Tamaş este încă în putere, are experienţă. El e un băiat deştept, se simte bine acolo. Dacă lucrurile nu vor merge bine o să căutăm şi noi să aducem doi fundaşi centrali în iarna asta, e clar. Ţinând cont de câte goluri am luat, apărarea este o problemă, dar eu am avut discuţii şi cu unii jucători, că făceau doar faza de atac. Trebuie să nu le creăm spaţii adversarilor şi să nu luăm gol”.

“Simt că este mai multă concurenţă, mai multe îndârjire, mi-am dorit acest lucru. Pot să spun că acum nu mă interesează spectacolul. În situaţia în care suntem noi, avem nevoie să fim eficienţi, să luăm toate cele trei puncte, nu vreau spectacol, trebuie să jucăm un pic mai închis. Jucătorii trebuie să arate că merită să joace la Dinamo să poată continua aici, pentru că una e să joci la Dinamo şi alta la un club care nu are un brand. Deşi noi în ultima perioadă am rămas doar cu numele. Eu vreau să îşi dorească să joace cu ambiţie, nu numai să fie aici pentru că salariile sunt la zi, eu vreau mai multe”.

“Eu îmi doresc să rămână toţi, am avut o discuţie deschisă cu toţi. Nu am nimic cu niciunul, dar nu mai există nicio scuză. Dar nu poţi da nume cu 6 etape înainte. Eu ştiu ce am de făcut, am încredere în mine şi în jucători, nu se pune problema să începem să vorbim despre ce jucători pleacă sau vin. Poate, Doamne fereşte, nu o să mai avem posibilitatea să transferăm cu toate procesele pe care le avem. Sper să nu fie cazul”.

“E clar că băieţii sunt concentraţi pentru meciul acesta. Nu trebuie să facem greşeli, trebuie să se gândească că ăsta este cel mai important meci. Întâlnim o echipă în formă, o echipă mică care ştie ce să joace, cu un moral bun pentru că a avut şi rezultate. Eu vreau ca noi să ne impunem, să ne facem jocul nostru, să nu mai rosim ocaziile pe care le avem să nu mai luăm goluri din fază fixă, să fim mai responsabili”.

“În situaţia în care suntem acum, dacă începem să facem proiecte şi strategii… Nu e cazul, deja de 20 şi ceva de ani facem numai strategii şi proiecte. Părerea mea este că o generaţie deja s-a format, vorbim de cei care au jucat la Campionatul European de tineret. Aici a fost greşeala celor de la federaţie, nu vorbesc doar de Rădoi. Trebuia să mergi pe aceeaşi echipă, nu să o luăm de la capăt, să îl aduci pe Camora sau pe Tamaş. Erau jucători cu experienţă, în plus nu aveau presiune. De vreme ce luase Mirel Rădoi echipa, nu era presiune, nu îi putea reproşa nimeni rezultatele. Ultimele jocuri au fost chiar bune”.

“Eu nu sunt bun, eu fac combinaţii, mai mult ca sigur. Şi în plus sunt si dinamovist. De la Mircea Lucescu încoace, nu cred că a mai fost vreun dinamovist. A, a mai fost Cosmin Contra. Toată lumea este vinovată atunci când nu sunt rezultate şi în mod normal, dacă pleacă Rădoi, ar trebui să plece toţi. Dacă ţi-ai asumat să alegi un antrenor fără rezultate, îţi asumi chestia asta. Nu cred că Burleanu se pricepe, nu cred că el alege antrenorii. El şi-a ales nişte oameni care fac alegerile. La mine obiectivul este să te califici, nu să te pregăteşti peste nu ştiu câţi ani, pentru că aşa sigur nu vei ajunge la turneele finale”.

Gazdele sunt pe 8, cu 25 de puncte, de trei ori și puțin mai mult decât echipa noastră. Aceștia au scăzut nivelul în ultimele 3 meciuri, având un egal și două înfrângeri, dar au avut o serie de 6 victorii consecutive în prima ligă până la aceste meciuri. Chiar dacă au avut un debut ezitant, ilfovenii și-au revenit și mai degrabă se bat la play-off. Remarcații acestei echipe sunt Vadim Rață(închizătorul cu două pase de gol și patru goluri), Costin și fostul dinamovist Nemec, care a slăbit și a intrat într-o formă foarte bună de când a semnat cu ilfovenii. Este genul de vârf care ne lipsește, nu spun că a fost bun la noi, mă refer că nu avem un pivot în adevăratul sens al cuvântului.

Totuși Dinamo a câștigat primul meci din acest sezon cu Voluntari, în tur, fiind un succes din doar două până acum. A fost primul meci cu spectatori după un an și jumătate, o atmosferă extraordinară la care am luat și eu parte, iar Deian Sorescu a marcat o triplă de neuitat pentru noi. Un meci care ne-a dat speranța unui an mai bun, dar din păcate a fost doar o iluzie. FC Voluntari a câștigat doar o singură dată cu Dinamo pe stadionul ,,Anghel Iordănescu”, iar Dinamo are 8 victorii, cea mai clară cu 2 – 4. Una din puținele echipe din Liga 1 cu care mai avem un palmares foarte bun în istoria recentă. FC Voluntari este una dintre victimele preferate ale lui Deian Sorescu. Mijlocașul de bandă a înscris în mai multe rânduri împotriva acestora: prima dată în primul meci al sezonului 2018/2019, chiar la debut, într-un 2 – 1 pentru noi. A marcat și în februarie 2020, în singura înfrângere de la Ilfov, 2 – 1. De asemenea, în august 2020 la reluare după pandemie, într-o nouă victorie 1 – 2. Iar ultima dată, o triplă în debutul acestui sezon, în victoria cu 3 – 2 a câinilor. 6 reușite are în acest moment, cred că va marca din nou împotriva lor, mai ales că trebuie să se revanșeze față de suporteri. Propun să revedem rezumatul meciului tur:

Echipa de start după părerea mea, va fi:


Iliev – Gluhakovic – Pinto – Ehmann – Nikos K. – Torje (căpitan) – Itu – Filip – Sorescu – Ivanovski – Vestenicky.

Cred că austriacul Gluhakovic va fi titularizat în premieră, probabil nu va duce tot meciul, dar este o zonă în care avem mari probleme defensive. Rămâne de văzut ce cuplu de fundași centrali va prefera Rednic, pentru că aceștia nu prea au dat randament. Cu Răuță nu cred că va juca din primul minut, mai ales că are soluție în stânga pe grecul Nikos, iar Filip poate evolua acolo.

Sperăm ca și atacanții să miște ceva, avem nevoie de implicare și determinare pentru un rezultat bun care este absolut necesar.
Mult succes echipei! Luptă DINAMO!

Sursa video: Telekom Sport România.youtube.com

Surse foto: instagram.com/ dinamobucurestiofficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyrighted Image