Avancronica meciului DINAMO București – FC U Craiova!

Dinamo va juca mâine de la 20:30 primul meci din etapa a 17-a, împotriva Craiovei pe teren propriu. Meciul va fi arbitrat de Alexandru Cojocaru.

Dinamo se află pe același loc 15, cu 8 puncte din 16 meciuri. Echipa noastră are cea mai slabă apărare din campionat cu 38 de goluri primite, iar ultimul succes a fost acasă pe 2 august. Filip a fost lăsat în afara lotului, în timp ce Carp și Espinosa sunt în continuare accidentați.

Să auzim ce a declarat antrenorul Mircea Rednic la conferința de presă premergătoare meciului:

Echipa oaspete este exact deasupra noastră, cu 14 puncte. De asemenea, aceștia și-au schimbat recent antrenorul: Eugen Trică a revenit pe banca tehnică după ce tot el reușise promovarea sezonul trecut pentru olteni. Au doar 3 victorii în Liga 1, cu Clinceni, Gaz Metan și cu noi în tur. În plus, au și al 2-lea cel mai slab atac după Mioveni, cu doar 11 goluri marcate, dar ca o comparație cu noi, stau mult mai bine la golurile primite: 17 la 38.

În tur, oltenii s-au impus cu 1 – 0 pe Ion Oblemenco, un meci lipsit de spectacol pe teren, în schimb în tribune a fost o atmosferă de vis. În schimb, în ultimele întâlniri directe din Ștefan cel Mare, oaspeții nu au mai câștigat din 1995. De atunci, Dinamo a obținut 15 victorii și 3 egaluri. Este o mare rivalitate între cele două echipe, mai ales pentru olteni, iar de-a lungul timpului au fost meciuri foarte frumoase: 4 – 4 în 2008, 5 – 3 în 1990, 2 – 3 în 1994. Tot noi avem cele mai multe victorii cu ei acasă, iar unele la un scor fluviu: 8 – 0 în 1966, 5 – 0 în 1968 și 2005, sau 4 – 0 în mai multe rânduri.

Rămâne de văzut dacă istoria se repetă și craiovenii nu vor câștiga din nou la București, dar din păcate aceste cifre nu prea mai corespund cu realitatea de acum: erau vremuri în care Dinamo mătura cu fiecare adversar acasă, puține echipe scăpau fără 3 sau 5 goluri încasate din Groapă.

Echipa probabilă, după părerea mea, va fi:

Iliev – Gluhakovic – Ehmann – Pinto – Radu – Torje (căpitan) – Răuță – Itu – Sorescu – Ivanovski – Măgureanu.

Mă aștept să vedem schimbări în formulă față de meciul anterior cu Voluntari. Sperăm cumva la un plus de atitudine, dar și tactic, trebuie să vedem o idee de joc, o transformare, chiar dacă vorbim de câteva zile de la meciul trecut. Este necesar să pbținem puncte cu echipele de nivelul nostru, pentru că ne va fi foarte greu și din iarnă să recuperăm eventuala diferență, dacă se va contura cumva o echipă.

Mult succes echipei! Hai DINAMO BUCUREȘTI, luptă dacă ne iubești!

Sursa video: Telekom Sport România.youtube.com

Surse foto: instagram.com/ dinamobucurestiofficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyrighted Image