Avancronica meciului Academica Clinceni – DINAMO București!

Dinamo va juca mâine de la ora 21:00 primul meci programat în cadrul etapei a 18-a, împotriva ultimei clasate și vecinei de clasament, Academica Clinceni, la Giurgiu. Meciul va fi arbitrat de Andrei Chivulete.

Dinamo nu a mai câștigat din luna august și are nevoie de o victorie obligatorie cu cea mai slabă echipă a campionatului. Dincolo de toate problemele lotului, sunt sigur că și factorul mental contribuie mult și este necesar ca jucătorii să se deblocheze prin 3 puncte. Torje probabil nu va evolua, Mircea Rednic a declarat că acesta a fost răcit și nu a efectuat antrenamente, iar Espinosa este și el accidentat.

Să citim ce a declarat antrenorul Mircea Rednic la conferința de presă premergătoare meciului: 

“Am avut o problemă cu Gabriel Torje, care a fost răcit. Dar el e vaccinat, a făcut şi boala, a făcut şi testul PCR şi este negativ. Însă el nu s-a antrenat, azi ar trebui să facă primul antrenament cu echipa. Nikos (n.n. – Kainourgios), la fel, nu s-a antrenat toată săptămâna, dar azi va face un test să vedem dacă poate să fie măcar în lot. Iar ca problemă medicală este Michel Espinosa, cu care nu vrem să riscăm, ar putea intra de săptămâna viitoare în programul normal. Nu avem suspiciuni de Covid, nu e vorba despre aşa ceva. Dar trebuie să ne protejăm, nu avem voie să riscăm, mai avem două săptămâni până se întrerupe campionatul. Şi nu ştim nimic de virusul ăsta, de unde vine, cine îl aduce”, au fost primele cuvinte ale tehnicianului dinamovist la întâlnirea cu reprezentanții mass-media.
“Mergem să câştigăm, altă alternativă nu avem. Am văzut jocurile celor de la Clinceni şi am observat lucruri bune de când a venit Ionuţ Chirilă. E o echipă care joacă, are curaj, porneşte cu construcţia de la portar. A avut momente bune în unele jocuri, dar rezultatele nu au fost pe măsură. Trebuie să intrăm concentraţi, să ne respectăm adversarul pentru că nu e vorba despre locul din clasament sau de problemele pe care le au ei. Dacă îi respectăm şi rezultatul va veni. Nu pot să îmi permit ca Dan Petrescu să spun <ce mare echipă e>… Una e să fii pe primul loc şi să joci cu ultima clasată şi alta e să fii aproape de cei cu care joci. Pentru că atunci când joci cu o echipă care nu e pe o poziţie bună, jucătorii au tendinţa să se relaxeze şi totdeauna au fost surprize. Dar la noi nu e cazul, suntem într-o situaţie delicată şi avem nevoie ca de aer de puncte”, a adăugat Rednic.

Iată, mai jos, ce a mai declarat Mircea Rednic la conferința de presă:

“Nu e vorba despre faptul că am pedepsit un jucător. E vorba despre disciplină şi de respectarea unor reguli. Trebuie să-i fac să înţeleagă că ei trebuie să fie la dispoziţia antrenorului. Nu trebuie să se supere nimeni”.

“La Academica sunt jucători buni, chiar sunt vreo 2-3 pe care mi i-aş dori, cu unul dintre ei chiar am lucrat. E vorba de Omoh, un jucător care poate face diferenţa. În momentele dificile poate aduce un plus şi să câştige un meci. E clar că atunci când vine un antrenor nou poate fi o reacţie, acum ea poate fi pozitivă sau negativă. Şi eu când am preluat Dinamo conduceam cu 2-0 pe UTA şi am pierdut victoria în minutul 95. Dar e clar că indiferent de antrenor, Academica are nevoie de puncte şi va fi un meci greu”.
“Nu e haos la Dinamo. De când s-a intrat în insolvenţă, lucrurile sunt normale legat de problema financiară. S-a aprobat şi planul de reorganizare. Deci nu e haos cum spun unii, poate aşa se vede de afară”.

“E o problemă că nu vor fi suporterii la meci. Noi avem nevoie de suporteri, ei au fost mereu alături de echipă. Este o problemă, acum se permite accesul, dar se trezesc unii să închidă porţile. Că şi pentru Academica era bine, putea să mai facă nişte bani. E decizia lor, dar mie îmi pare rău că suporterii nu pot veni la meci. Ar fi un plus pentru echipă, jucătorii sunt mai responsabili cu fanii în tribună”.

“E clar că o victorie ar schimba multe lucruri. Se tot spune că din august nu a mai câştigat Dinamo. Ar fi bine şi ca moral, ar fi şi o satisfacţie pentru că şi în ultimele meciuri pierdute am fost foarte aproape. Iar o victorie ar fi bună pentru toată lumea, inclusiv pentru antrenor”.

“Eu mi-aş dori să luăm 12 puncte din ultimele 4 etape, dar trebuie să îl câştigăm pe ăsta mai întâi, e primul şi este cel mai important. Teoretic se poate, pentru că nu jucăm cu echipe din primele 6 locuri”.

Clinceniul este singura echipă care nu are vreo victorie până acum în Liga 1. Ionuț Chirilă a fost dat afară de la echipă, rămâne de văzut cine va fi mâine pe bancă. Au mari probleme din toate privințele, dar rămâne de văzut dacă jucătorii vor avea o tresărire de orgoliu, pentru că nici noi nu suntem cu mult mai presus față de ei.

Echipa de start după părerea mea, va fi:

Iliev – Gluhakovic – Pinto – Ehmann – Filip – Matei – Răuță – Carp – Sorescu (căpitan) – Ivanovski – Nunic.

Rămâne de văzut dacă Torje va juca, dar nu prea s-a antrenat, deci consider că va fi rezervă. Trebuie să atacăm și să preluăm inițiativa, pentru că jucam împotriva celei mai slabe din campionat.

Probabil primul meci după multe la care ne așteptăm la 3 puncte, pentru că altfel mi s-ar părea foarte greu să ne mai salvăm cumva. Ar fi o victorie obligatorie, care trebuie să pornească o serie pozitivă de rezultate. Mult succes echipei! Hai DINAMO!

Surse foto: instagram.com/ dinamobucurestiofficial; facebook.com/FCDinamoOfficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyrighted Image