Cronica unei mari victorii, Dinamo București – FC Hermannstadt 1-0!

Dinamo București – FC Hermannstadt 1-0, 3 puncte de “aur”!
„Câinii” au învins și sunt la două puncte de baraj. După eșecul de la Cluj care a lăsat răni adânci și capete plecate în bărbii, Dinamo s-a impus în fața lui FC Hermannstadt și a bifat a 3-a victorie a anului.
Entuziasmul tribunelor a ținut focul dinamovist aprins în prima repriză pe stadionul Arcul de Triumf, în etapa a 28-a din SuperLiga, un stadion cu o capacitate de maxim 7000 de locuri.
7.980 spectatori / meci este media înregistrată de gruparea alb-roşie în campionatul actual, cea mai mare din ultimele nouă stagiuni petrecute de formaţia bucureşteană în SuperLigă.
A fost o partidă extrem de importantă pentru ambele părți. Dinamo avea nevoie de puncte pentru a putea spera în play-out că vor evita retrogradarea directă iar oaspeții pentru a avea șanse mari la o calificare în play-off.
Echipa de start, Dinamo București: Golubovic – Edgar Ie, Velkovski, Patriche (cpt.) – De Moura, Gnahore, Pavicic, Bordușanu – Abdallah, Astrit, Gregorio
Rezerve: Răilean, Began, Irimia D., Ilic, Neagu, Bani, Grigore, Irimia A., Roșu, Costin
Statisticile meciului arată astfel:
Goncalo Gregorio a fost omul serii pentru Dinamo, reușind să marcheze în minutul 25, după o pasă ideală oferită de Domagoj Pavicic. Atacantul Goncalo Gregorio are 6 goluri marcate pentru câini și o pasă decisivă.
La pauză pe Arcul de Triumf, 1-0 pentru Dinamo și câinii respiră cu entuziasm aerul din zona salvării de la retrogradare!
Kopic a știut să închidă jocul, a făcut schimbări la trecerea timpului, iar reduta croatului a rezistat până la final.
Sibienii au avut mai multe ocazii de a marca, însă Golubovic a fost de fiecare dată la post.
Grație succesului contra sibienilor, dinamoviștii s-au desprins la 5 puncte de ultimul loc, ocupat de FC Botoșani, și pun presiune pe FC Voluntari, formația aflată pe poziția a 14-a.
După victoria cu Hermannstadt, Dinamo a ajuns la 25 de puncte acumulate în 28 de etape, fiind la șase puncte de salvare! Poli Iași, echipa aflată pe primul loc de baraj, și FCU Craiova, ocupanta ultimei poziții care asigură menținerea în prima ligă, sunt la șase puncte de Dinamo.

Echipa lui Zeljko Kopic este despărțită de doar două puncte de FC Voluntari, formația aflată pe a doua poziție de baraj, care are, însă, un meci mai puțin disputat, cu FCSB.

Hai Dinamo, hai că se poate, luptă mai departe!

Surse/Foto: gsp.ro; Radio Dinamo; digisport.ro; prosport.ro; arhiva personală G. Graur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyrighted Image