Cronica unei calificări în optimi, Ripensia Timișoara – DINAMO București 0 – 1!

Dinamo s-a impus la limită pe terenul divizonarei Ripensia, și s-a calificat mai departe în optimile Cupei României.

Sorin Colceag a început cu: Eșanu – Sorescu (căpitan) – Popa – Grigore – Radu – Itu – Răuță – Bani – Matei – Moldoveanu – Țîră.

Moldoveanu a ratat prima mare ocazie a noastră în minutul 12, printr-un voleu care a zguduit bara transversală. Decarul Matei a deschis scorul în minutul 36, după o lovitură bună de cap din centrarea lui Sorescu.

Răuță a fost înlocuit după pauză cu Crețu, după o mică accidentare, iar Amzar a intrat și el în locul lui Moldoveanu în minutul 71. Ripensia și Dinamo au mai ratat câte două ocazii bune de fiecare, iar antrenorul Colceag a făcut ultimele două schimbări, Dudea și Neicuțescu în locul lui Popa și Țîră.

Două schimbări ciudate după părerea mea, doi jucători nepregătiți fizic care nu merită să prindă minute la echipa mare dacă avem alte soluții (Borcea, Stan, Măgureanu). Pe final, Amzar a ratat o ultimă mare ocazie singur cu portarul advers, a șutat slab pe centru când putea să îi și paseze lui Neicuțescu pentru 0 – 2, dar este de iertat fiind un tânăr la primele meciuri.

Să ascultăm ce a declarat antrenorul nostru după calificare:

Notele mele pentru jucătorii dinamoviști:

Eșanu – 9, a avut o paradă foarte bună care ne-a ținut în meci.

Sorescu – 7, o pasă bună de gol, dar în rest modest.

Popa – 8, mi s-a părut foarte bun la debut, chiar dacă a ținut niște adversari de ligă secundă, a avut intervenții bune și precise.

Grigore – 5, mult sub Popa ca o comparație, nu putem șterge cu buretele nici fazele când cedează posesia foarte stupid și din păcate nu se vede că are atâția ani la Liga 1.

Radu – 7, destul de bun, a avut și un șut periculos.

Itu – 7, este un mijlocaș care poate face diferența, de la care poate veni ultima pasă, dar câteodată se complică cu driblinguri în plus sau pase riscante. Totuși, mi se pare un mare plus în echipa noastră, se implică mult ofensiv.

Răuță – 5, nu a jucat mult, sperăm că nu este o accidentare de durată. Acesta oricum nu putea evolua la Craiova, fiind suspendat.

Bani – 6, se complică și el deseori, este egoist la unele faze. Așteptăm mai mult altruism mai ales de la jucătorii ofensivi, care nu au o calitate individuală prin care să facă diferența. Putem forma o echipă puternică doar dacă suntem uniți.

Matei – 9, foarte maturizat față de ultima perioadă din Ștefan cel Mare, a făcut ce trebuie să facă un număr zece: diferența.

Moldoveanu – 5, încă un meci fără gol, dar și cu ceva ghinion, totuși sper să nu îl mai vedem des titular.

Țîră – 6, s-a mișcat chiar bine, a creat împreună cu Deian faza golului, dar din păcate nu a primit multe mingi.

Crețu, Amzar, Dudea și Neicuțescu – 5 pentru fiecare, chiar nu au fost ce trebuie, nu au adus vreun plus, doar schimbarea lui Amzar mi s-a părut foarte bună fiind un jucător mai defensiv, care și-a pus bine viteza în valoare și putea marca. Dar este de înțeles, la 18 ani când vezi poarta în față ca fundaș, trebuie să tragi.

Trebuie să recunosc că am fost puțin dezamăgit de jocul echipei mai ales din în a doua repriză, am ales să ne retragem repede și puteam fi taxați.

Am întâlnit un adversar foarte modest, iar la 0 – 1 puteam ataca liniștiți cu fundașii la centru, așa era și normal. Nici pe contraatac nu am fost ce trebuie, cu excepția fazei lui Amzar, nu am arătat foarte multe.

Din păcate ne va fi greu până la pauza competițională, pentru că fără un antrenor cu ceva experiență nu putem realiza multe. O nouă filozofie ar fi ideală, pentru că după aducerea fundașului Pinto, chiar avem o echipă care se poate salva ușor de la retrogradare, cel puțin pe hârtie.

Să sperăm că se va rezolva problema cu Bonetti și va veni un antrenor care va fi capabil să scoată mai mult de la acești jucători. Am obținut totuși prima victorie după atâta timp, ceea ce va crește moralul vestiarului. Felicitări echipei!

Sursa video: Fotbal Liga I.youtube.com

Surse foto: instagram.com/ dinamobucurestiofficial; facebook.com/FCDinamoOfficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyrighted Image