Avancronica meciului Universitatea Craiova – DINAMO București!

Dinamo va juca mâine, de la ora 21:00 ultimul meci din cadrul etapei a 10-a, în deplasare pe stadionul Ion Oblemenco.

Dinamo are o serie neagră în campionat, 6 meciuri fără niciun punct. Totuși, echipa antrenată de Sorin Colceag a câștigat la Timișoara în Cupa României, deci moralul echipei s-a mai ridicat.

Răuță nu va evolua, fiind suspendat, în timp ce Mihaiu este în continuare accidentat. Sperăm ca Torje să poată juca și el, având ceva probleme fizice după efortul depus în meciul cu Botoșani.

Să citim ce a declarat antrenorul Colceag despre această partidă: ,,La momentul acesta, alături de staful medical, facem toate eforturile să avem toți jucătorii apți. În afară de Răuță, care are suspendare, încercăm să avem lotul complet pentru meciul de la Craiova. Situația noastră la acest moment este una dificilă, așa că orice partidă are o importanță majoră. Încercăm să ne pregătim cât se poate de bine, vrem să luăm părțile bune din ultimele două meciuri. Convingerea mea este că, dacă reușim să luăm calitatea jocului din meciul cu Botoșani pentru anumite momente și rezultatul din meciul de Cupa României, putem fi într-o poziție foarte bună să avem un rezultat și un joc bun la Craiova.
Pinto este în procesul acesta de a intra în ritmul echipei, să-l apropiem cât putem de repede de nivelul jocului, să îl avem apt pentru următoarele meciuri.
Jucătorii știu că antrenorii vin și pleacă, cu o frecvență mai mare decât pleacă ei. Sunt conștienți că ei sunt persoanajele principale în meciuri. Sperăm să adunăm lucrurile bune făcute în ultimele două meciuri ca să le coagulăm într-o prestație bună la Craiova.
În fiecare meci scriem o pagină de istorie. Ar fi frumos ca istoria să fie de partea noastră. Echipa este implicată în acest proces în așa fel ca la ora meciului să nu fie o dispută între Colceag și Reghecampf, ci o dispută între Reghecampf și Dinamo.”

Echipa gazdă condusă de Reghecampf, vine după două meciuri fără victorie și este clar că vor să acumuleze 3 puncte după meciul cu noi. A câștigat doar 3 meciuri și se află pe locul 10, având golaveraj 10-10. Au totuși un lot foarte puternic, alcătuit din mulți jucători, cu dubluri și concurență pe fiecare post. Au reușit să câștige și meciul din cupă împotriva CFR-ului folosind rezervele.

Dinamo nu a câștigat la Craiova de când noua echipă este înființată, gazdele având 6 victorii. Au fost și 4 remize, dar în ultimele 3 meciuri, Craiova s-a impus de fiecare dată, cel mai categoric cu 4 – 1.

Să citim ce a declarat și noul fundaș portughez Pinto, la conferința de presă: “Mă simt bine, mă înțeleg bine cu echipa, am făcut trei antrenamente. Vrem să îmbunătățim rezultatele. Știam care era situația clubului când am semnat, știam poziția din clasament. Dacă te uiți la clasament, situația nu e bună, un club cu tradiția lui Dinamo nu poate fi mulțumit cu acest loc. Este un început de sezon, nu este o cursă de 50 de metri, este un maraton! Știu că Dinamo este un club important, știu că are mulți suporteri, pasionați, care sunt alături de echipă. Am semnat până la finalul sezonului să ajut la îndeplinirea obiectivului, nimic mai mult. Am vorbit cu Mario Felgueiras, cu Beto, ştiu foarte multe lucruri despre România, mai ales că în urmă cu câţiva ani jucau mulţi jucători portughezi aici.”

Echipa probabilă, după părerea mea, va fi:

Iliev – Nica – Ehmann – Popa – Radu – Filip – Itu – Bani – Matei – Sorescu (căpitan) – Ivanovski.

Sperăm ca Nica să poată evolua în dreapta, iar în centru sper să îl vedem din nou pe Răzvan Popa, care a făcut un meci foarte bun cu Ripensia și pare peste ceilalți fundași.

Antrenorul trebuie să fie inspirat, decizia este în mâinile lui și știe cel mai bine ce are de făcut. Chiar dacă pare un meci foarte greu, cumva poate echipa noastră va obține un rezultat de egalitate.

Jucătorii trebuie să fie mai bine pregătiți pentru asta, momentan pregătirea fizică ne-a lipsit cu desăvârșire. Le urăm mult succes jucătorilor, dar și staff-ului! Luptă DINAMO!

Surse foto: instagram.com/ dinamobucurestiofficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyrighted Image