Avancronica meciului FC Argeș – DINAMO BUCUREȘTI!

Începem avancronica cu imaginea zilei de ieri: Răzvan Patriche (23), Alin Buleică (77), Thomas Chesneau (34), Marius Tomozei (26), Balthazar Pierret (8) și Igor Jovanovic (4), de la stânga la dreapta, au pozat ieri, în echipamentul oficial de joc, pentru pagina de Facebook a clubului nostru.

Cei 6 jucători transferați de Dinamo București în 2022 vor face deplasarea la Pitești pentru primul meci oficial al anului, cu FC Argeș, programat astă seară, la ora 20:00, pe stadionul “Nicolae Dobrin” din Pitești. Le urăm și noi un bun venit la Dinamo București!

Iată că s-a terminat pauza competițională, și Dinamo revine cu forțe proaspete! Meciurile amicale au arătat că dacă luptăm mai putem spera încă, dar fix asta este una dintre problemele constante de la Dinamo: motivația, atitudinea, determinarea! Sperăm că această pauză competițională a adus cu sine o schimbare pentru că singura certitudine din momentul de față este că nu putem continua așa.

Urmează un meci greu la Pitești, Dinamo venind după o serie de înfrângeri și având atât antrenor nou, cât și șapte jucători noi. Probabil nu toți vor începe meciul din poziția de titulari, dar ne așteptăm ca toți să primească o șansă.

Situația din clasament este deprimantă, Dinamo fiind pe locul 15 cu 12 puncte, iar adversara din această seara este pe locul 8 cu 28 de puncte. Bineînțeles, în fotbal nimic nu este complet sigur și toate rezultatele se decid în teren. În ultimele 4 întâlniri directe, Dinamo a reușit să învingă de 2 ori (0-1 în decembrie 2020 – cred că toți ne aducem aminte de reușita spectaculoasă a lui Camara; 2-1 în mai 2021 în care marcau Mihaiu și Sorescu) și Argeșul de 2 ori.

Echipă probabilă în opinia mea:


Fara – Nica, Patriche, Ehmann, Radu – Răuță, Carp – Torje, Matei, Bordușanu – Ivanovski

Iată ce au declarat Flavius Stoican și Florin Răducioiu în conferința de presă:

FLAVIUS STOICAN (antrenor principal):

“E un nou început, asta le-am transmis şi jucătorilor, să uităm tot ce s-a întâmplat până acum. Nu ne va fi uşor, dar cu atât mai mare va fi bucuria dacă vom reuşi. Am încredere în aceşti băieţi, chiar dacă în acest moment nu suntem mulţi. Cei care vom pleca la drum trebuie să fim conştienţi că putem scoate echipa din situaţia în care se află.

Avem probleme de efectiv, unii jucători sunt accidentaţi, a plecat şi Deian Sorescu. Avem indisponibili şi nu sunt jucători oarecare. Referitor la cei care vor veni, pentru că nu ne vom opri aici, trebuie să luăm deciziile corecte, trebuie să fim atenţi la toate calităţile pe care le arată pe teren. Jucătorii care vor veni la Dinamo trebuie să aibă o calitate şi anume să lase pe teren ultima picătură de energie. Nu mă interesează doar că sunt tehnici sau au alte calităţi, important este ceea ce fac în momentele grele, trebuie să îi analizăm atent. În momentul acesta am nevoie de jucători care joacă fotbal şi îşi consumă ultima picătură de energie pe teren. Toată energia mea este canalizată pe acest meci cu FC Argeş, chiar dacă numeric nu suntem cum trebuie. Rămâne să nu facem greşeli mai multe decât adversarul. Veţi vedea o atitudine pe care o doresc suporterii.

Fiţi convinşi că voi face tot ce îmi stă în putinţă, atât eu cât şi jucătorii, să ne ridicăm la nivelul celor de la FCSB. Nu contează unde se joacă, este important ca noi să fim 100% din toate punctele de vedere. Contează starea de spirit şi încrederea, dar până la meciul cu FCSB ne dorim ca jocul cu FC Argeş să ne dea un plus de încredere. Contează cum îl abordăm şi nu vreau să găsim un alibi că suntem doar 17, că suntem tineri. Ei sunt favoriţi, sunt pe locul 8, sunt în cărţi, noi suntem în căutări. Sperăm să ne ridicăm şi la nivelul lui FC Argeş. Aş fi fericit dacă vom câştiga, dar depinde de joc. Nu va fi uşor, dar dacă mă gândesc doar la un punct va fi foarte greu să îl obţinem. Eu vreau să obţinem trei puncte.

Filip şi Iliev nu vor face parte din lotul pentru meciul de mâine şi nu cred că vor face parte pe mai departe din lotul nostru. Vreau să îmi consum energia pe jucătorii în care eu cred la momentul acesta că pot face treabă la Dinamo. Am încercat să-i aduc la un nivel la care să meargă mai departe cu Dinamo, dar se pare că nu se poate şi nu mai vreau să îmi consum energia. Sunt însă şi lucruri foarte bune, şi mă refer la Cosmin Matei. Este un jucător în care eu cred. Toţi cei care au venit de curând vor face parte din lot.

Suntem în discuţii cu Cristiano Figueiredo, dar, indiferent dacă va veni sau nu, avem încredere în aceşti băieţi, chiar dacă sunt tineri. Căutăm un atacant pentru că avem probleme pe acest post, e posibil ca săptămâna viitoare să vină un jucător. Alte posturi? Un mijlocaş ofensiv, unul defensiv, portar… Trebuie să îi analizăm bine şi să luăm deciziile corecte!”

FLORIN RĂDUCIOIU (team manager):

“Ştiţi foarte bine situaţia noastră, a plecat un jucător foarte important. Eu cred că meciul care urmează este foarte important pentru noi, pentru că este primul din acest an şi ne trebuie puncte. Nu căutăm scuze, este evident că avem probleme din punct de vedere numeric, este evident că suntem încrezători, că suntem optimişti. De suporteri am avut şi vom avea întotdeauna nevoie. Suntem încrezători! Toate forţele şi entuziasmul nostru sunt direcţionate pentru a face o echipă care să ne permită să ieşim din această situaţie complicată! Sunt convins că băieţii se vor ambiţiona şi mai mult pentru a câştiga meciurile.

E clar că timpul este scurt, suntem presaţi de timp, dar vreau să cred că vom face alegerile cele mai bune. Vor veni trei jucători săptămâna viitoare. La Piteşti mergem cu cei pe care îi avem la dispoziţie, după care vom încheia perioada de <mercato>.”

Astea au fost “vorbele”, să vedem și faptele! Meciul de astăzi este primul test pentru Flavius Stoican la Dinamo.

Nu pot spune că sunt fericit cu situația actuală de la Dinamo, dar cine e? Important e să ținem capul sus și atâta timp cât jucătorii dau totul pe teren mai avem o șansă. Cu toții suntem dezamăgiți de această perioadă care nu pare că se termină prea curând, cu toții avem așteptări mari pentru că suntem fani dinamoviști! Trecutul ne-a obișnuit cu victorii și trofee, cu excelență, nu mediocritate, dar adevărata înfrângere este renunțarea la speranță.

Fotbalul este o afacere pentru mulți, dar eu încă visez să revăd pasiune și determinare la Dinamo! Sper ca astăzi să arătăm ca o echipă cu un trecut glorios, nu un ecou jumătate uitat al unei epoci trecute.

Alt antrenor, alt căpitan,jucători noi… Ne așteptăm și la un altfel de joc, mai bun! Hai Dinamo!

Surse foto: instagram.com/ dinamobucurestiofficial; facebook.com/FCDinamoOfficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyrighted Image