Avancronica meciului DINAMO București – UTA Arad!

Dinamo va juca mâine de la ora 16:30 meciul programat în cadrul etapei a 11-a a Ligii 1, primul meci din al 5-lea mandat al lui Mircea Rednic.

La primul interviu acordat pentru DigiSport, Mircea Rednic a declarat:

“Am semnat pe un an, cu drept de prelungire pe al doilea an. Primul an, salvarea de la retrogradare, al doilea an, play-off. Vreau să mă implic pentru a scoate Dinamo din pasa neagră. O să stau pe bancă la meciul cu UTA. Nu am vorbit cu ei (n.r. jucătorii) încă. Am lucrat în mare cu ei, sunt ceva probleme. Și medicale dar și jucătorii care au venit nu sunt 100 la sută. Mă bucur că vine pauza, pentru că vom pune lucrurile la punct.

Bizonul, ce să mai facă aici? Poate alt bizon. Nu am vprbit cu nimeni. Numele apărute nu sunt pe lista mea. Am vorbit cu domnul președinte. Sper ca până marți să aducem doi jucători. Un fundaș dreapta și de un atacant cu talie, un pivot, număr 9″.

Dinamo stă foarte rău în campionat, pe penultimul loc cu numai 6 puncte, având cea mai slabă apărare, 24 de goluri primite, și cel mai slab atac din campionat, 7 goluri marcate.

Mircea Rednic are multe de schimbat la stilul de joc, dar probabil vom vedea o altă față a echipei după pauza acordată campionatului pentru competițiile echipelor naționale. Mihaiu și Giafer sunt indisponibili, Mihaiu fiind accidentat și Giafer suspendat.

UTA are o formă slabă, 3 meciuri fără victorie în campionat. Au pierdut doar două meciuri, cu Botoșani și CFR. Se află pe locul 8 cu 16 puncte și au și 4 egaluri.

Echipa de start, după părerea mea, va fi:

Iliev – Amzar – Ehmann – Popa – Filip – Itu – Răuță – Sorescu – Matei – Torje (căpitan) – Ivanovski.

În cazul în care nu vor apărea alte probleme și acești jucători vor fi apți, Dinamo poate alinia un prim 11 destul de decent cel puțin pe foaia de joc. E greu de anticipat ce va prefera Rednic, dar tind să cred că va merge pe un sistem 4 – 2 – 3 – 1 la acest moment, cel puțin până când va veni și acel vârf. Pe faza defensivă, putem trece într-un 4 – 5 – 1 cu Ivanovski singurul vârf iar Matei retras lângă Itu și Răuță.

UTA a câștigat ambele meciuri din Ștefan cel Mare de la revenirea în Liga 1, scor 0 – 1 de fiecare dată. Dinamo are 24 de victorii acasă cu echipa arădeană, iar oaspeții au doar 7. Cele două echipe s-au întâlnit de multe ori, cel mai categoric succes fiind un 7 – 0 în 1976, niciun meci nu s-a terminat 0 – 0 și partidele au oferit mai mereu un mare spectacol.

Rămâne de văzut ce ne poate pregăti Mircea ,,vRednic” cu bagheta lui magică de care se tot vorbește, pe care am spera să o poată folosi încă de la acest meci.

Totuși, trebuie să realizăm că în 2-3 antrenamente nu poate să își impună stilul de joc, iar munca adevărată va începe după acest meci, în pauza competițională. Sperăm să vedem o schimbare în mentalitatea echipei, lucru care ar fi necesar să îl vedem cât mai curând. Îi urăm mult succes echipei!

Hai DINAMO, tu tre’ să fii sus acolo, unde-ai mai fost, și vei mai fi, să strigăm iar campionii!

Surse foto: instagram.com/ dinamobucurestiofficial

Sursa interviu: DigiSport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyrighted Image