Avancronica meciului DINAMO București – Academica Clinceni!

Dinamo va juca în această seară, meciul programat în cadrul ultimei etape a sezonului regulat, în Ștefan cel Mare, împotriva uneia dintre candidatele la Play-off, Academica Clinceni. Meciul va începe la ora 20:30 și va fi arbitrat de Horațiu Feșnic.

Dinamo se află pe locul 14, la doar un punct de locul 15 și la 3 de poziția a 13-a, așa că ne-ar ajuta mult 3 puncte odată cu înjumătățirea din Play-out. Echipa noastră nu poate părăsi zona locurilor retrogradabile nici cu un eventual succes la acest meci, având 10 meciuri fără victorie în campionat. O serie neagră care se poate repara în Play-out și trebuie să se schimbe odată cu revenirea lui Gigi Mulțescu, care a pregătit foarte bine echipa în această pauză, lucru care s-a văzut în meciul cu CFR.

Din păcate avem multe absențe, cele mai importante în zona mijlocului: Anton și Răuță (ambii suspendați), unde probabil antrenorul va juca cu un jucător tânăr dacă Achim nu va fi refăcut.

Va fi foarte interesant cum va arăta jocul ofensiv, deoarece jucăm cu o echipă mai slabă decât în partida precedentă și nu vom mai avea doi oameni eliminați. Avem și al doilea cel mai slab atac din ligă, doar 25 de goluri marcate, Chindia fiind pe prima poziție cu 23.

Clinceni vine după un succes la limită cu Iașul, 2 – 1. Este o echipă care are 14 egaluri în campionat, practic aproape jumătate din meciurile lor s-au terminat la egalitate.

Dacă scorul final va fi unul egal, ilfovenii nu sunt siguri de prezența lor în Play-off, deci au motive să tragă pentru o victorie, ce ar însemna o calificare în premieră în primele 6, la doar al doilea sezon în primul eșalon. Fără o echipă cu multe vedete, oaspeții s-au bazat pe experiența unor jucători (Rusescu, Gardoș, Tănase, Cebotaru) și cu un stil defensiv, au reușit să facă treabă bună și nu vor avea emoții la retrogradare.

În ultimele întâlniri directe din „Groapă”, Dinamo a câștigat cu 4 – 2 (marcatori: Popa de 3 ori și Montini) în 2019 și a pierdut în 2020 cu scorul de 0 – 1 (prin golul lui Buziuc). În deplasare, Dinamo a făcut un egal și a câștigat restul de două meciuri cu 0 – 1 și 1 – 3, fiind doar 6 meciuri directe între cele două echipe.

Echipa probabilă, după părerea mea, va fi:

Kongshavn – Sorescu – Puljic (căpitan) –Albentosa – Grigore – Gol – Mihaiu – Borcea – Bani – Fabbrini – Nemec.

Probabil Filip și Radu nu vor fi apți de joc, iar Grigore va evolua acolo. Puține soluții în linia mediană, mă aștept să-i văd pe Borcea și Bani mai ofensivi, cu Gol în spatele lor într-un 4 – 1 – 4 – 1. Să sperăm că jucătorii de experiență se vor uni bine cu cei tineri, fiind un mix în această formație.

Rămâne de văzut dacă unii jucători își vor reveni până la ora meciului, pentru ca Mulțescu să nu fie nevoit să improvizeze pe unele poziții.

Trebuie ca atitudinea din meciul trecut să se mențină și în acest mod vom avea o șansă bună la victorie, alături de planul lui Mulțescu. Mult noroc echipei! Hai, DINAMO, luptă pentru victorie!

Surse foto: instagram.com/ dinamobucurestiofficial;  facebook.com/FCDinamoOfficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyrighted Image