Cronica unui meci decis de un arbitru care nu poate fi numit om!

Catalogat ca o înfrângere nemeritată de noi, meciul CFR Cluj – DINAMO București încheiat cu 1 – 0, programat în cadrul penultimei etape a sezonului regulat, a fost decis în mare măsură de deciziile inumane și subiective ale lui Bîrsan, un arbitru care ne-a lăsat în 9 oameni încă din minutul 36. Două cartonașe roșii acordate neregulamentar, atât la Anton cât și la Bejan. Chiar și în superioritate numerică, dăruită de arbitru, CFR abia a marcat un gol în minutul 80.

Despre jocul echipei noastre, am remarcat cu toții o organizare și o exprimare total diferită a jucătorilor, fapte care au reușit să țină în șah peste 80 de minute campioana din sezonul trecut.

Echipa de start a lui Gheorghe Mulțescu, a fost:

Kongshavn – Sorescu (căpitan) – Bejan – Albentosa – Grigore – Răuță – Mihaiu – Anton – Gol – Fabbrini – Nemec.

Abia ce începuse meciul și se anunța o partidă echilibrată ca nivel, că Anton a și fost avertizat pentru proteste în minutul 9, iar 22 de minute mai târziu a fost eliminat pe nedrept după un fault la care arbitrul a lăsat legea avantajului, prin urmare avea voie să acorde galben după fază doar dacă era primul avertisment pentru jucător.

Kongshavn a avut o primă paradă la șutul lui Păun, iar apoi Debeljuh a lovit bara cu capul. În minutul 36, a fost eliminat și Bejan după o altă fază la care s-a acordat al doilea galben pentru un presupus „henț intenționat”, o fază unde i-a ricoșat mingea din cap în braț lui Bejan. 5 minute mai târziu, Mulțescu a fost nevoit să-l introducă pe Puljic și să-l scoată pe Mihaiu, pentru a reface defensiva.

După pauză, CFR părea că a pus stăpânire pe joc, dar Kongshavn a avut o nouă paradă bună la șutul lui Păun. În minutul 56, Omrani a ratat o ocazie mare, după un reflex bun al portarului nostru norvegian. 13 minute mai târziu, tot Omrani a ratat o ocazie bună la un șut plasat destul de rău, pe centru în urma unei centrări.

Ehmann și Blejdea au intrat în locul lui Nemec și Gol în minutul 77, dar 3 minute mai târziu, apărarea noastră a fost repusă de același Omrani. Moldoveanu a intrat și el în minutul 90 în locul lui Fabbrini, dar am mai pus poarta gazdelor în pericol doar cu un corner.

Un meci foarte slab pentru ardeleni, care mai aveau nevoie de ajutoare și după cele două eliminări prin diferite faulturi sau cornere neacordate pentru noi. O echipă a cărei istorie se va încheia probabil odată cu acest an, după 10-15 ani în care au luat câteva trofee, dar care dacă a ajuns să fie avantajată de arbitri pentru a câștiga un meci, va zace în mediocritate acolo unde îi este locul.

Notele mele pentru jucătorii noștri:

Kongshavn – 10, un debut neașteptat de bun, la gol nu i se poate reproșa nimic și a avut multe parade.

Sorescu – 7, destul de activ și pe faza ofensivă până să primim acele eliminări, apoi s-a descurcat destul de bine.

Bejan – 4, oarecum imprudent la unele intrări după ce a primit primul galben.

Albentosa – 7, s-a descurcat bine la debut după ce numai jucase un an și 4 luni. S-a văzut că are probleme fizice, dar a tras de el și a rămas până la final. Un fundaș central masiv, care cred că ne va ajuta.

Grigore – 7, surprinzător, a jucat foarte bine față de ce ne-a obișnuit, mai ales pe postul de fundaș lateral.

Răuță – 6, nu a ieșit mult în evidență, dar din nou același jucător bătăios și bun la recuperare.

Mihaiu – 5, a jucat destul de puțin și nu a ieșit mult în evidență.

Anton – 6, a încercat mult prin șuturi de la distanță dar a fost eliminat rapid, făcuse un meci decent până atunci.

Gol – 8, chiar dacă nu a mai jucat de câteva luni, ne-a ajutat mult experiența lui la mijloc.

Fabbrini – 4, fără realizări.

Nemec – 6, s-a văzut și revenirea lui în atac, chiar dacă nu a avut mult de lucru după ce am rămas în inferioritate numerică.

Puljic – 6, a intrat pe parcurs deoarece nu s-a antrenat câteva zile, dar nu a avut probleme fizice și s-a ținut bine.

Ehmann, Blejdea și Moldoveanu – 5 pentru fiecare, nu s-au remarcat prea mult, dar nici nu pot fi de condamnat pentru că este foarte greu să ataci în 9 oameni.

Să urmărim ce a declarat Gigi Mulțescu în conferința de presă de după meci:

A fost un meci care ne dă speranțe, mâna lui Gigi Mulțescu s-a văzut prin organizarea echipei și mentalitatea jucătorilor. Spuneam că am fi mulțumiți dacă jucătorii ar da totul și diferența de scor ar fi destul de mică, și exact asta s-a și întâmplat.

Acest arbitru de” doi bani” a făcut diferența în acest meci, care s-ar fi terminat cel puțin la egalitate 11 la 11 după părerea mea.

Gigi Mulțescu a acuzat arbitrajul după înfrângerea cu CFR Cluj și pentru un articol scris de Digi Sport: ”Mă încearcă un sentiment de indignare. Poate mă duc în pădure și încep să urlu. Așa ceva nu am întâlnit. Parcă miroase a ceva iz de Paszkany și Mureșan. Este inimaginabil ce poate face un om îmbrăcat în negru, parcă e predestinată culoarea asta.

Jucătorii au făcut un efort inimaginabil. Cuvintele sunt prea puține pentru ce au făcut ei astăzi. Acești arbitri nu sunt oameni. Incorecte ambele eliminări. Anton s-a împiedicat, poți da lovitura liberă, dar cum să dai cartonaș galben?”. 

Trebuie să avem încredere că Mulțescu va scoate la capăt această situație, pentru că deja s-a văzut o schimbare până și la jucătorii care nu arătau multe mai mereu (Grigore fiind cel mai bun exemplu).

Trebuie să remarc și munca preparatorului Neagu, pentru că băieții nu au avut probleme fizice și au fost expuși la un efort foarte mare (exceptându-l aici pe Albentosa care a venit recent). Felicitări echipei și capul sus, pentru că am pierdut cu demnitate în această seară! Bine, DINAMO!

Surse video: Liga Profesionistă de Fotbal.youtube.com;

Surse foto: instagram.com/ dinamobucurestiofficial; facebook.com/FCDinamoOfficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyrighted Image