Au venit, au confirmat, dar au și plecat!

Singura certitudine pentru Dinamo, rămâne mulțimea de suporteri! Suporterii dinamoviști vor fi alături de Dinamo, mereu, la bine și la greu!

Preluarea clubului de către spanioli a dus la o revitalizare temporară, la transferuri care ne-au încântat în acel moment.

De atunci, au apărut diverse probleme, salariile nefiind plătite (Dinamo depinzând de programul DDB, din nou), iar o parte din jucătorii veniți au plecat deja, alții urmând să părăsească clubul din Ștefan cel Mare.

Cele mai mari pierderi, absențele care ne-au marcat evoluțiile în ultimele meciuri sunt următoarele:

1. Isma Lopez – Fundaș stânga, 30 de ani, spaniol, 1.80 m

Isma Lopez era un jucător promițător, cu experiență pe un post unde au jucat deseori jucători improvizați sau lipsiți de experiență.

Lopez a fost crescut la o echipă recunoscută la nivel european, Atletico Bilbao.

În 2007 a făcut pasul spre echipa a doua a lui Bilbao, în liga a 3 a spaniolă.

În 2010, la 20 de ani a fost transferat la Real Zaragoza B, iar în următorul an a ajuns la CD Lugo, avansând în a doua liga spaniolă.

În sezonul 2012-2013 Isma Lopez a jucat pentru Atletico Bilbao, în La Liga.

Astfel, acesta a bifat 66 de meciuri în La Liga, având două goluri și 3 pase de gol în 4697 de minute jucate.

În iulie 2013, în momentul transferului său către Sporting Gijon, valoarea sa pe Transfermarkt era de 1.5 milioane de Euro.

La Sporting Gijon a jucat 5 sezoane, apoi a fost transferat în Cipru, la Omonia Nikosia, unde a stat un sezon și a fost transferat la CD Tenerife, în liga a doua spaniolă.

Aici și-a atins apogeul, ajungând să valoreze 2.5M de euro pe piața transferurilor.

Pe 1 septembrie 2020, Isma Lopez a ajuns la Dinamo București, acesta având experiență pe un post unde aveam nevoie disperată de jucători atenți și disciplinați.

Acesta a avut salariul de 15.000 de euro în prima stagiune, dar poate ajunge la 25.000 de euro dacă Dinamo prinde podiumul.

Un fundaș bun, atât in apărare, cât și in atac. Viteză, tehnica și condiție fizică bună, astfel fiind unul din jucătorii care ne vor lipsi, cel puțin până în momentul în care ii vom găsi înlocuitor. Momentan, singurul jucător pe acel post este Andrei Radu. Variantele de rezerva sunt Sin și Amzar, de la echipa a doua.

2. Alexander Gonzalez – fundaș dreapta

Alexander Gonzalez este un fundaș dreapta din Venezuela, crescut la FC Caracas în țara sa natală. În CV – ul său sunt echipe din mai multe țări, crescând în valoare și experiență în timp. Ultimele echipe pe la care a trecut sunt din La Liga, la SD Huesca și Elche CF. În septembrie 2020, Alexander Gonzalez a fost adus la Dinamo București de la CD Mirandes, din a doua ligă spaniolă.


Acesta are 90 de meciuri jucate în prima ligă elvețiană, având 10 goluri și 7 pase de gol în 5650 de minute jucate. În liga a doua spaniolă are 132 de meciuri, 8 goluri și 13 pase decisive în 9553 de meciuri jucate.
De asemenea, are 5 meciuri jucate în Europa League, având 1 gol și o pasă de gol reușite în aceste meciuri.

La fel ca în cazul lui Isma Lopez, Gonzalez a dovedit, înainte să plece, că este un jucător bun, calitativ. A reușit să marcheze în tricoul lui Dinamo în meciul cu Mediaș, cu un șut plasat la coltul lung, lângă bară. Plecarea lui a forțat mutarea lui Sorescu în apărare, un rol care dăunează atacului nostru (deși Sorescu a arătat că poate face atat faza defensiva, cât si cea ofensivă. In meciul cu Iași, Deian a închis apărarea pe partea lui, marcând un gol și oferind 2 pase de gol). Deși avem înlocuitor pe postul de fundaș lateral, Gonzalez ar fi putut să fie unul din jucătorii care ne-ar fi “inchis” apărarea.

3. Borja Valle – Mijlocaș, extremă stânga

Borja Valle este un jucător experimentat, un jucător care are potențialul de a realiza lucruri bune la noi.
Transferul său a fost primul său pas în carieră în afara Spaniei, el jucând până acum in liga secundă spaniolă adunând 111 meciuri, 20 de goluri și 8 pase decisive in 6880. Însă, el are meciuri și in La Liga, 24 la număr în care a reușit să marcheze de 3 ori și să dea 2 pase de gol.
Borja Valle era cel mai bine plătit fotbalist din România, având 33.000 de euro pe lună la Dinamo și având un contract pe 2 ani.

Borja Valle este cea mai mare pierdere a lui Dinamo în aceasta perioada. In scurt timp după venirea sa, s-a făcut esențial pentru atacul nostru.

Purtând numărul 10, Valle si-a asumat poziția de conducător de joc.

În momentul plecării sale, acesta era golgheterul lui Dinamo, marcând 5 goluri în 9 meciuri.

A rămas în inimile noastre prin golul marcat împotriva Botoșaniului, un gol din propria jumătate de teren.

Ei sunt cei care deși au confirmat, au și plecat.

Până nu se rezolvă problemele acționariale, financiare și administrative ale clubului nu vom avea stabilitate.

Indiferent de rezultate, datorăm respect acelor jucători care deși au plecat, au demonstrat, dar mai ales merită respect jucătorii care au rămas întrucât sunt cei care joacă pentru Dinamo din plăcere.

Doar Dinamo București!

Surse foto: instagram.com/ dinamobucurestiofficial; facebook.com/FCDinamoOfficial/ Octavian Cocolos Photography

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyrighted Image