17 ani de la Dinamo București – Spartak Moscova (3-1)!

În sezonul 2003-2004 avusesem rezultate incredibile, câștigasem campionatul și Cupa României, dar aventura în Europa s-a terminat în urma meciurile cu Spartak.

Ne-am calificat în Europa în urma partidelor cu Liepajas Metalurgs, meciuri câștigate la scor de către dinamovisti cu 6-3 (dublă Danciulescu, dubla Florentin Petre, un gol marcat de Bărcăuan și un gol marcat de Zicu în retur).

În prima “rundă” am trecut de Șahtior cu scorul total de 5-2 (pentru noi marca Niculescu de 2 ori, Zicu, Marica și Danciulescu).

Din păcate, aventura s-a încheiat după dubla cu Spartak Moscova, scorul după ambele meciuri fiind 3-5.

Primul 11 dinamovist a fost: Preda – Ovidiu Burcă, Dan Alexa, Ianis Zicu, Florentin Petre, Claudiu Niculescu, Ionel Danciulescu, Gheorghe Iordache, Constantin Semeghin, Cosmin Barcauan și Iulian Tameș.

Deși a fost un rezultat bun, nu am reușit să ne calificăm, înfrângerea cu 4-0 din meciul tur făcând calificarea aproape imposibilă.

Aveam o echipă bună (cu jucători precum Marica și Vlad Munteanu rezerve), eram într-o formă bună pe plan ofensiv, cu Niculescu și Danciulescu în mare formă (37 de goluri înscrise împreună în acel sezon, 14 victorii din 15 meciuri în Groapă).

Este de admirat faptul că jucătorii noștrii au luptat până în ultimul minut pentru calificare, chiar dacă aveam o șansă atât de mică.

Au trecut 17 ani de la Dinamo București – Spartak Moscova încheiat cu 3-1! Să revedem ce s-a întâmplat în 27.11.2003:

“Vă pregătiți de Europa? ” a ajuns să fie o ironie aruncată dinamovistilor de fanii adverși, dar nu trebuie să uităm că noi am fost prima echipă românească în Europa, noi am avut rezulte constante în trecut.

Să sperăm că reușim să ne redresăm și vom deveni cunoscuți la nivel european din nou…

Astăzi dăm startul meciurilor de calificare în competiția Cupa României! Succes câinilor!

Hai Dinamo!

Sursa video: viowardog/YouTube

Surse foto: agerpres.ro/ sportpictures.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyrighted Image