Presa sportiva si cacarezele de oaie

Am citit cu stupoare in cel mai mare cotidian sportiv al tarii cum Dan Nistor, capitanul echipei, urmeaza sa fie vandut pe 100.000 euro vara aceasta. Cota lui de piata, pe transfermarkt fiind de zece ori mai mare, ne punem firesc intrebarea: este Mircea Rednic atat de fraier incat sa aprobe asa ceva sau autorul nesemnat al articolului si-a procurat carnita de miel de Pasti direct de la stana anul acesta contra unor articole-pamflet, scrise printre cacareze, la palat?

Mai intai as vrea sa multumesc acelor suporteri vesnic nemultumiti, pentru taraboiul inutil pe marginea stirilor fake. Ei nu se numesc suporteri, se numesc oameni de nimic. In ultimul timp mari personalitati se bucura de reclama “nimicului”, cu siguranta si ei vor sa ajunga importanti din “nimicuri” si asta aruncand cu noroi in jucatori si antrenor.

Ar fi bine ca pe toate grupurile de dinamovisti sa existe o minima cenzura a stirilor false. Clubul a dat un comunicat in care se spune clar ca informatia e falsa si in privinta lui Dan Nistor putem sta linistiti, nu se va face un astfel de transfer.

In privinta lui Montini e alta discutie, ca orice jucator care confirma, el are oferte. Important e ca la momentul in care se va lua decizia transferului sau (daca se va lua aceasta decizie), suma de transfer sa nu fie sub pretul pietei iar banii sa fie reinvestiti in jucatori/salarii. Asta e ceea ce dorim de la Mircea Rednic – sa nu accepte compromisuri, precum predecesorii sai.

Image result for montini si-a prins piciorul

O alta stire mult mai importanta, pe care presa sportiva a trecut-o la “si altele” provine din ultimul meci disputat la Voluntari. Montini si-a prins piciorul in fiarele unui panou-banner, fugind spre suporteri sa sarbatoreasca imediat dupa ce a inscris. Groaza lui s-a vazut imediat, fiind imobilizat, cu piciorul prins intre fiare care se forfecau. Unde sunt pedepsele aplicate responsabililor care au aprobat desfasurarea partidei cu astfel de panouri? Cine platea daca Montini isi fractura piciorul? Ce masuri s-au luat pentru a nu mai exista astfel de situatii care pot termina cariera unui jucator profesionist?

Evident, e mai importanta carnea de miel de pasti, decat practicarea jurnalismului corect si obiectiv. Facem aceeasi recomandare – nu mai cititi ziarele care sunt dovedite a fi pline de stiri false. Exista in randul suporterilor un intreg cerc de media – radio, TV, site-uri de stiri. Si nu mai incurajati cersetorii de imagine, atotstiutorii care sunt mai tacticieni decat Rednic si mai fotbalisti decat Nistor. Statistica pe anul 2019 inseamna pentru noi 9 victorii din 12 meciuri jucate. Asta e tot ce conteaza si din nefericire pentru unii, statistica nu minte.

Articol scris de Robert Muntean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyrighted Image