Cătălin George Hîldan, Unicul Căpitan

Data de 5 octombrie este una de doliu pentru toată suflarea dinamovistă. Vom comemora pe 5 octombrie 2019, 19 ani de la pierderea marelui căpitan dinamovist, Cătălin George Hîldan.

Tristețea ne cuprinde sufletul, în fiecare an, octombrie devine negru, dar crește respectul pentru familia lui, care a rămas alături de Dinamo, care respiră odată cu spectacolul oferit de Peluza Cătălin Hîldan.

 

Cătălin Hîldan a evoluat în 138 de meciuri în prima divizie, a marcat 6 goluri, toate pentru Dinamo și a fost selecționat de opt ori în echipa națională a României, pentru care a marcat un gol.


A câștigat cu Dinamo, un titlu de campion (1999- 2000) și o Cupă a României (2000).


S-a stins din viață la numai 24 de ani, în urma unui atac de cord la 5 octombrie 2000, în timpul unui amical pe stadionul din Oltenița.
Ziua de 5 octombrie 2000 a însemnat dispariția dinamovistului Cătălin Hîldan, în vârstă de 24 de ani. În minutul 74 al amicalului disputat de Dinamo București în deplasare contra echipei Șantierul Naval Oltenița, Cătălin Hîldan a suferit un atac cerebral și a căzut pe gazon. A decedat, ulterior, la un spital din Oltenița.


„Unicul Căpitan” sau “Buldogul”, a rămas în sufletele noastre drept un exemplu de devotament arătat față de culorile clubului Dinamo.

Un “câine roşu” adevărat, poreclit “Buldogul” pentru că era câinele de pază al apărării noastre.
Din respect, una din peluze a primit denumirea de „Peluza Cătălin Hîldan”.
În memoria Unicului Căpitan, tricoul cu numărul 11 a fost retras pentru totdeauna.
Odihnească-se în pace Căpitanul, Îngerul Păzitor al Câinilor Roșii!
A rămas în inimile suporterilor ca Unic și Măreț Căpitan!
Amintirea lui ne va fi vie pe vecie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyrighted Image