Avancronica unui derby, DINAMO București – Rapid București!

Dinamo va juca mâine, începând cu ora 20:30 derby-ul cu Rapid în Ștefan cel Mare. Duelul va fi arbitrat de Horațiu Feșnic.

Dinamo are 9 meciuri fără victorie în campionat, echipa noastră nu a mai câștigat din 2 august 2021, un meci. Locul 15 cu doar 7 puncte în 12 meciuri, situația poate deveni și mai rea cu cât avansăm în sezon. Totuși Mircea Rednic trebuie să scoată ceva de la această echipă, probabil și cu noile adiții.

Transferurile au întârziat pentru că este greu să găsești jucători pregătiți fizic dar și cât de cât valoroși în această perioadă, sunt convins că în iarna se va schimba situația.

Să citim ce a declarat tehnicianul dinamovist la conferința de presă premergătoare meciului: “Urmează un meci important cu o echipă care vine după un rezultat nu bun, ci foarte bun. Şi nu doar rezultatul a fost bun, ci şi jocul arătat de Rapid cu CFR Cluj. Aşa că e clar că va fi un meci dificil pentru noi. Fiecare derby este o şansă pentru mine şi pentru jucători să demonstrăm că avem valoare şi că merităm să fim la Dinamo. Pentru că ştim ce înseamnă un derby pentru suporteri. Am pierdut derby-ul cu FCSB, avem o şansă să ne reabilităm cu Rapid. Pentru mine nu contează numele jucătorilor, mâine vreau să văd o echipă în teren, vreau să văd o atitudine pozitivă. Eu am jucat la Rapid, am antrenat acolo, ştiu ce înseamnă. Este o echipă de moral, o echipă susţinută de suporteri. Rapidul are jucători cu experienţă, care pot face diferenţa şi sunt foarte periculoşi la fazele fixe. Joacă bine pe contraatac, se apără de asemenea foarte bine. Cu CFR Cluj au jucat cu trei fundaşi centrali şi nu cred că vor schimba sistemul. Noi nu avem alternative în situaţia noastră, trebuie să abordăm jocul pentru a câştiga cele trei puncte.”
“Torje va fi căpitan pentru acest meci pentru că ne-a demonstrat tuturor că merită. Nu am nimic cu Deian Sorescu, am vorbit cu el şi i-am explicat că reacţia lui faţă de un suporter sau doi nu a fost cea potrivită. Indiferent ce se întâmplă, noi trebuie să îi respectăm pentru că Dinamo a rezistat anul trecut datorită suporterilor. Am avut şi o întâlnire cu suporterii, iar jucătorii cred că au înţeles că trebuie să facă tot ce depinde de ei să câştigăm acest meci.”
“Miţă Iosif face treabă bună la Rapid, îi urez succes în continuare. Chiar îmi pare rău că este în această situaţie în care nu poate să se exprime pe bancă. Contează foarte mult la un antrenor, sunt momente delicate în care poate să intervină să schimbe ceva. Prin rezultatele pe care le-a avut, Miţă a demonstrat că îşi merită locul la Rapid. Nu e uşor deloc să antrenezi la Rapid, la fel cum nu e uşor să antrenezi Dinamo sau Steaua.”
“Avem ceva probleme de lot, Popa s-a accidentat şi nu va evolua mâine, iar Filip a început antrenamentele doar de ieri. E cu semnul întrebării, să vedem. Iliev a revenit însă la echipă, iar cei doi jucători, Michel (n.n. – Michel Espinosa) şi cu Tomas (n.n. – Tomas Vestenicky), au primit cartea verde şi vor fi în lot”
“Azi au făcut vizita medicală doi jucători care vor veni la noi. Deci sunt noutăţi, dar nu le spun numele. Nu ştiu câţi jucători vor mai veni, vor veni câţi avem nevoie. Pentru că eu am nevoie de concurenţă în echipă pentru ca jucătorii să dea totul la antrenamente şi la meciuri.”

Giuleștenii au câștigat 2 – 0 acasă cu CFR Cluj în etapa trecută, un joc foarte reușit după ce au avut 5 meciuri fără victorie. Se află pe locul 6 cu 21 de puncte. Au o defensivă foarte puternică, cu portarul Moldovan care a fost si selecționat la echipa națională, Dragoș Grigore și Săpunaru în centrul defensivei, în timp ce Junior Morais este suspendat în stânga. Alți jucători interesanți sunt Albu, Sefer sau Bălan.

Ultimul meci în prima ligă între cele două echipe a fost în 2015, scor 2 – 0 pentru echipa noastră (marcatori Cmovs – autogol și Gavrilă). Este un derby cu o tradiție de peste 73 de ani, având mai mereu multe goluri: 3 – 5 pentru oaspeți în 1950, 2 – 6 pentru alb-roșii în 1989, 4 – 4 în 1992, dar diferența cea mai mare de scor a fost 6 – 0 în Ștefan cel Mare în 1988. Rapid nu a mai câștigat în Groapă din 2007, iar Dinamo a obținut între timp 5 victorii și două egaluri cu giuleștenii.

Echipa de start, după părerea mea, va fi:

Iliev –Amzar– Pinto – Ehmann  – Radu – Itu – Espinosa – Torje (căpitan) – Matei – Ivanovski – Sorescu.
Moldoveanu și Crețu sunt suspendați, în timp ce Popa și Filip s-au accidentat, probabil doar Filip are ceva șanse să prindă lotul. Nu sunt mari pierderi dar rămâne de văzut și cum vom arăta fizic, dar și tactic, pentru că trebuie să fim mai organizați.

Să citim ce a declarat și noul căpitan, Gabriel Torje: “Derby-urile sunt cele care te fac să te simţi fotbalist, sunt meciurile în care trebuie să îţi demonstrezi valoarea. Noi suntem într-o situaţie dificilă, avem foarte puţine puncte, trebuie să arătăm că Dinamo este o echipă valoroasă. În trecut, adversarii veneau cu coada între picioare, dar acum toată lumea când joacă cu Dinamo se gândeşte să facă puncte şi să câştige. Vom întoarce acest lucru şi toată lumea va veni să joace cu teamă împotriva lui Dinamo. Cu Rapid e un derby şi se poate întâmpla orice, dar ceea ce contează mâine este să fim montaţi sută la sută.”
“E de apreciat în primul rând entuziasmul care este la Rapid în momentul de faţă. Am câţiva prieteni acolo şi ştiu că indiferent de rezultatele pe care le-au avut, atmosfera a fost mereu bună. Contează experienţa unor jucători, entuziasmul şi faptul că vin după o victorie cu CFR Cluj, dar asta nu face decât să ne motiveze pe noi şi mai mult să învingem echipa care a bătut campioana României.”
“Îmi pare rău că nu se poate juca acest derby cu un stadion plin. Nu contează că e Ştefan cel Mare sau Arena Naţională. Oriunde s-ar fi jucat, eu mi-aş fi dorit să se dispute pe un stadion plin, dar astea sunt regulile şi trebuie să le respectăm. Sunt convins că toate biletele care au fost puse la vânzare se vor epuiza şi suporteri vor fi alături de noi cum au fost mereu. Poate cei de la Rapid nu sunt vaccinaţi şi de aceea nu vor veni…”

Indiferent de statutul actual,  este un meci așteptat de 6 ani, o rivalitate uriașă între cele două echipe, iar jucătorii noștri trebuie să se monteze bine. Este nevoie de sacrificiu și agresivitate în primul rând, pe lângă indicațiile tactice.

Din păcate, probabil nu vom avea parte de un spectacol în tribune, cele două galerii nu vor fi prezente din cauza regulilor impuse.

Poate fi un meci care să ne dea o mare doză de moral și încredere printr-o eventuală victorie. Îi urăm mult succes echipei! Hai, DINAMO, luptă pentru victorie!

Surse foto: instagram.com/ dinamobucurestiofficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyrighted Image