Avancronica meciului Dinamo București – Oțelul Galați, victoria ar trebui “mușcată”!

Se complică situația la retrogradare! Rezultatul meciul Dinamo București – Oțelul Galați poate fi favorabil echipei Dinamo, de aceea vrem o victorie!
Echipa pregătită de Zeljko Kopic este pe ultimul loc în clasamentul primei ligi, cu 19 puncte (golaveraj 17-36), iar cea antrenată de Dorinel Munteanu este pe locul 11, cu 31 de puncte (golaveraj 25-25).
Dinamo București a dat lovitura în ultima etapă, reușind să câștige cu scorul de 2-0 la Ovidiu, cu campioana Farul Constanța.
“Câinii roșii” veneau după 3 înfrângeri consecutive, 0-1 în deplasare cu Petrolul Ploiești, 1-2 acasă cu Rapid București și 1-2 în deplasare cu FCU 1948 Craiova.
Dinamo joacă meciul contra Oțelului, programat duminică seară, de la ora 20:00, cu casa închisă.
Ar putea debuta atacantul nou-sosit, Astrit Selmani.
”Dinamo e un club foarte mare, care suferă în acest sezon, dar sperăm că putem întoarce situația cu ajutorul fanilor! Pot promite că vom rămâne în Liga 1, asta e cel mai important, chiar dacă marchez eu sau nu, noi trebuie să rămânem în prima ligă. Vreau să fac parte din echipa națională. Fiecare jucător vrea să evolueze pentru națională, și bineînțeles că și eu îmi doresc asta”, a spus Selmani, conform Pro TV.
Tehnicianul croat speră ca Selmani să fie o întărire pentru linia ofensivă, cea mai slabă din Superliga, cu doar 17 goluri marcate până acum, în 25 de etape.
Dinamo este pe ultimul loc în clasamentul Superligii, cu 19 puncte, la egalitate cu FC Botoșani și la opt lungimi de următoarele două clasate, Poli Iași (13) și FC Voluntari (14). De salvarea directă de la retrogradare, locul 12, ocupat de FCU Craiova, o despart 11 puncte în prezent.
Dacă o bat pe Oțelul, „câinii” se apropie la numai cinci puncte de zona barajului, FC Voluntari pierzând în această rundă (0-1 acasă cu UTA).
Poli Iași a pierdut cu (2-1) la Ploiești, iar FCU Craiova ocupanta locului 12 a pierdut  cu (1-3) in fața celor de la CFR Cluj. Aceste rezultate ne ajută dacă învingem Oțelul.
Echipa probabilă Dinamo București:
Portar Golubovic
Fundași: Patriche, Velkovski, Homawoo
Mijlocaşi: Moura, Pavicic, Gnahore, Bordușanu
Atacanţi: Milanov, Abdallah, Politic
Tehnicianul croat și-a îndemnat elevii să se implice în duelurile “unu la unu”, aspect la care jucătorii antrenați de Dorinel Munteanu au excelat în prima parte a sezonului. Abdallah a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști ai lui Dinamo în acest an, el fiind pericolul principal pentru poarta gălățenilor.
Statistica meciurilor directe Dinamo București – Oțelul Galați ASC, arată astfel:
Cele două combatante s-au întâlnit de 9 ori în toate competițiile în ultimul deceniu. Dinamoviștii au obținut 5 victorii, iar oțelarii au triumfat de numai două ori.
„Roș-albii” au câștigat 4 din ultimele 5 confruntări de la București, a cincea terminându-se la egalitate.
O victorie ar da speranțe pentru meciul următor. Rezultatele obținute de echipele menționate mai sus în etapa 26 ne dau speranțe la evitarea retrogradării directe, fapt pentru care trebuie să câștigăm cu Otelul!
Hai Dinamo mușcă victoria că se poate!
Surse/Foto: Sport.ro; Gsp.ro; facebook.com; arhiva personală Gheorghe Graur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyrighted Image