Avancronica meciului de Cupă, DINAMO București – FC Argeș!

Dinamo va juca mâine de la ora 21:00, meciul din optimile de finală ale Cupei României, împotriva Argeșului, pe teren propriu în Ștefan cel Mare, meci care va fi arbitrat de Ovidiu Hațegan.

Dinamo a trecut de Ripensia Timișoara 0 – 1, în faza anterioară a competiției, urmând să joace în Ștefan cel Mare meciul din optimi. Chiar dacă Cupa României este un trofeu important, consider că poate fi lăsat în plan secund cel puțin în acest sezon: situația delicată din clasament nu ne permite să forțăm jucătorii titulari să joace la 3 zile, iar insolvența nu ne-ar permite să participăm în Cupele Europene în cazul în care am câștiga acest trofeu.

Așa cum și Mircea Rednic a declarat, cred că vor fi utilizate multe rezerve, dar asta nu înseamnă că meciul este pierdut sau că nu vom lupta. După ultima evoluție, jucătorii rămași pe bancă ar trebui să muncească de două ori mai mult pentru a face pasul în primul 11 și să îl convingă pe Rednic să nu le caute înlocuitori.

Probabil va fi o ultimă șansă pentru unii dintre jucători de a se remarca ca titulari, până să vină noile adiții la echipă. Câinii au 10 meciuri fără victorie în campionat, deci o eventuală calificare în Cupă, ar îmbunătăți moralul echipei.

FC Argeș a trecut în faza precedentă de FC Botoșani cu scorul de 1 – 0 , după loviturile de departajare. Oaspeții au 8 meciuri fără înfrângere în toate competițiile, cam toate victoriile fiind la limită. E posibil să vedem un meci strâns, dar depinde și de formula lui Ianovschi și a lui Prepeliță.

Echipa de start după părerea mea, va fi:

Eșanu – Amzar – Giafer – Ehmann – Radu – Sorescu (căpitan) – Itu – Espinosa – Bani – Vestenicky – Măgureanu.

Rămâne de văzut ce va prefera să joace Rednic, dacă să meargă tot pe un 4 – 4 – 2, sau să odihnească un vârf. Este posibil să îi vedem și pe Moldoveanu sau Borcea, dacă vor intra pe parcurs sau titulari.

Din păcate antrenorul nostru este nevoit să odihnească jucătorii care nu stau încă bine fizic, dar cum am spus, este o șansă și pentru ceilalți să demonstreze.

Cele două echipe s-au întâlnit de 6 ori în Cupa României până acum, Dinamo având 3 victorii iar argeșenii tot 3. Așadar un bilanț echilibrat la fel ca și scorurile: 1 – 0 în 3 rânduri, respectiv 2 – 1 și 2 – 0 pentru echipa noastră.

Să sperăm că vom avea parte de un meci bun făcut de echipa alb-roșie, chiar dacă nu vor juca câțiva jucători esențiali.

Cupa României rămâne un obiectiv important, un trofeu de calibru care se poate obține mai ușor decât campionatul! Hai DINAMO, luptă pentru calificare!

Surse foto: instagram.com/ dinamobucurestiofficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyrighted Image