Avancronica meciului CFR Cluj – DINAMO!

Mai avem 4 etape de disputat până la finalul sezonului regular.
CFR Cluj (deplasare), Hermannstadt (acasă), Poli Iași (deplasare) și UTA Arad (acasă) sunt adversarii “câinilor”.
Dacă analizam clasamentul, încă sunt la cinci puncte de locurile de baraj, “câinii” sunt încrezători că au forța necesară să scape de la retrogradare în acest sezon.
La ce să ne așteptăm de la următorul meci, CFR Cluj – DINAMO?
Ca un argument că putem spera la un rezultat bun, cei mai buni marcatori ai echipei noastre în primele 26 de etape de SuperLigă sunt Dennis Politic, Gregorio Gonçalo și Hakim Abdallah cu 6, 5, respectiv 4 goluri.
Ca un rezumat al celor 26 de etape, avem 20 de goluri și 22 de puncte adunate de Dinamo în această ediție de SuperLigă, ceea ce îngreunează aripile speranței, dar nu o doboară.
4 victorii în 9 etape are Željko Kopić pe banca alb -roșilor, cu FC Botoșani (2-0), FC Voluntari (1-0), Farul Constanța (2-0) și Oțelul Galați (3-1).
O singură remiză reține statistica pentru tehnicianul dinamovist, 3-3 cu Oțelul Galați, în grupele Cupei României.
Următoarea țintă a echipei noastre este CFR Cluj, vineri 23 februarie de la 20:00, în etapa a 27-a.
Un factor important în obținerea rezultatelor actuale este aducerea lui Aleksa Boskovic (30 de ani) în Ștefan cel Mare, noul preparator fizic al lui Dinamo. Sârbul a lucrat cu Zeljko Kopic şi la ultima echipă antrenată de tehnicianul croat, Botev Plovdiv.
Boskovic aplică metode de pregătire care nu au fost folosite în fotbalul românesc până acum și că utilizează o aparatură nemaiîntâlnită în România. A fost primul om pe care a vrut să-l aducă Zeljko Kopic la Dinamo. S-a văzut o schimbare fantastică la toată echipa.
Preparatorul Boskovic se implică tot mai mult de când a venit la clubul alb-roșu. Sârbul a venit cu exerciții noi la încălzire, cum ar fi cele cu benzi elastice, pe care jucătorii lui Dinamo nu le efectuau înainte.
“Am văzut metodele lui de lucru. Lucrează foarte mult cu sala, cu aparatură pe care sincer nu am mai vazut-o în România. La alte echipe din România pe la care am trecut nu am văzut-o niciodată. Fiecare antrenament este individualizat, lucrează fiecare cu o anumită greutate, cu un anumit aparat”, a spus Caparco, la emisiunea Liga Digisport.
A devenit deja tradiție ca Mircea Lucescu să fie prezent la antrenamentul oficial. Din nou prezent la Săftica, Mircea Lucescu i-a încurajat pe jucători înainte de plecarea la Cluj, pentru meciul cu CFR.
“E plăcut când vine Mircea Lucescu. Deja devine o tradiție. A fost frumos să-l vedem din nou. E o parte importantă din acest club și apreciez de fiecare dată când vine aici. Ne aduce o energie pozitivă. Pe viitor vreau să avem mai mult timp să vorbim”, a spus Zeljko Kopic.
Dinamo mai are de trecut un hop etapa viitoare când se deplasează la Cluj, pentru meciul cu CFR, iar după aceea pentru echipa lui Kopic urmează trei meciuri cu adversari teoretic accesibili.
Cornel Dinu știe care sunt avantajele lui Dinamo în fața contracandidatelor. Fostul mare jucător dinamovist este de părere că Dinamo are șanse mari să obțină salvarea de la retrogradare până la finalul sezonului, deoarece are un program mai bun decât adversarele din zona retrogradării.
“Dinamo este oarecum avantajată în aceste patru partide pentru că Dinamo joacă acum la CFR Cluj, sigur este un meci foarte greu cu puține șanse de a câștiga.
Eu zic că se vor agăța de joc pentru că nici acolo lucrurile nu sunt așezate încă prin venirea lui Mutu. Apoi are un joc cu Hermannstadt acasă, joacă la Iași și joacă cu UTA. În comparație cu echipele care se bat pentru a evita eventual chiar play-out-ul mă la refer Iași, Oțelul, FC Voluntari, într-o oarecare măsură și la UTA, FCU Craiova.
Cred că Dinamo este avantajată, dar pentru asta trebuie să țină randamentul de joc al echipei la nivelul pe care la avut cu Oțelul, indiferent de tulburările care s-au văzut clar. Oțelul a fost o altă echipă decât cea care ne obișnuia, luptătoare. Probabil că acolo discuțiile sunt foarte aprinse și și-au cam vărsat farfuriile pe masă”, a spus Mister.
“Eu vreau să reprezint clubul, vor fi momente bune, mai puțin bune, dar vreau să ajut echipa să fie progres, să rămână în Liga I, asta e tot ce contează, toți suntem fericiți când suntem lăudați pentru munca prestată, dar jucătorii sunt cei mai importanți, ei sunt pe teren, ei câștigă dueluri, totul este despre ei. 

Încă de când am venit, am insistat pe anumite lucruri, cum să construim, să ajungem în treimea adversă, să aglomeram, cum să reacționăm, cum să ne apărăm, uneori văd lucruri bune, alteori mai bine, dar suntem pe direcția corectă.

CFR are potențial ofensiv, pot crea probleme pentru toate echipele, de aceea sunt în top, au calitate și depinde de noi să reușim să facem o surpriză. Noi ne gândim la puncte, nu contează pe ce loc suntem, noi vrem să câștigăm puncte. Mergem la Cluj să luptăm, să facem tot ce putem pentru a câștiga puncte”, a spus Zeljko Kopic în cadrul conferinței de presă.
,,După aceste două victorii, ne așteaptă un nou meci greu. Știm unde mergem, CFR are calitate, joacă un fotbal de calitate, dacă vrem să câștigăm puncte, trebuie să fim mai buni decât în partidele precedente. Am avut recuperare și lucru tactic, după acest meci, avem iar meci marți, vineri cu Iași, trebuie să ne gândim și la recuperare. Dennis Politic nu va juca cu CFR, Amzar nu va juca nici el, mai avem 1-2 jucători cu probleme, să vedem care sunt cele mai bune opțiuni.
Am pentru moment 27 de jucători, 26+Bena, trebuie să îi respect, atitudinea lor, dacă nu pot juca unii, e o oportunitate pentru ceilalți, să arate că au calitate pe terenul de joc. Totul e mai bine, dar mai e mult de lucru, suntem în zona retrogradării, sunt mulțumit de jucători, de joc, dar mai e mult de imbuntatit. Edgar e gata, pregătit, va fi pregătit să joace.
CFR a pierdut doar un meci de când a venit Mutu, 1-0 cu Rapid, au avut un meci reuși. Preferă să joace 4-2-3-1, au anumite tipare, cum vor să atace, cum se apără, i-am analizat tactic și vom fi pregătiți pentru meci. Mutu a fost un jucător grozav, îi urez o carieră de succes și în această meserie.
Procesul decurge săptămână de săptămână, înainte de aceste două victorii, eram mulțumit de anumite lucruri din joc, am marcat niște goluri și desigur că suntem în stare mentală mai bună, dar luăm totul de la un meic la altul, lucrăm tactic, fizic, Liga I este foarte puternică și în 7 zile ne așteaptă 3 meciuri cruciale.”, a spus Zeljko Kopic în cadrul conferinței de presă.
Preparatorul, jucătorii, antrenorul, fiecare după puterea și voința personală, dar și toți la un loc, musai sub bagheta magicianului Zeljko Kopic, ne vor arăta că Dinamo poate să urce în clasament, dar și să crească în ochii suporterilor! Așteptăm cu emoție un joc bun și de ce nu, sperăm la o victorie! Hai Dinamo, arată-ne că poți!
Surse/Foto: gsp.ro; sport.ro; instagram/dinamobucurestiofficial; arhiva personală Gică Graur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyrighted Image