Cronica unui egal alb, Astra Giurgiu – DINAMO București 0 – 0!

Dinamo a remizat fără goluri în prima etapă a play-out-ului, meci jucat în deplasare la Giurgiu. Așa cum anticipam, Dusan Uhrin a revenit la sistemul 4 – 2 – 3 – 1, iar organizarea pe apărare a fost foarte bună pentru noi. Nu am luat gol ceea ce este un lucru foarte bun, dar mai trebuie lucrat pe faza ofensivă unde suferim foarte rău.

Începând cu meciul următor trebuie să vină victoriile și sunt convins că vor veni, Dusan își va impune stilul de joc odată cu trecerea zilelor.

Echipa de start a lui Dusan Uhrin Jr. a fost: Kongshavn – Sorescu (căpitan) – Bejan – Albentosa – Filip – Răuță – Achim – Crețu – Anton – Mihaiu – Nemec.

Prima repriză a fost modestă pe faza de atac, Astra a ratat două ocazii, cea mai bună fiind în ultimul minut când Wuthrich a tras pe direcția norvegianului din poarta noastră.

În minutul 51, Mihaiu a avut primul șut pe poartă după o acțiune bună încheiată însă cu un șut foarte modest. Anton a avut și el o tentativă bună, un șut de la distanță care a trecut aproape. Cum ne-a obișnuit din mandatul precedent, cehul face schimbările destul de târziu, primele două fiind în minutul 70: Morsay în locul lui Crețu și Moldoveanu în locul lui Mihaiu.

Patru minute mai târziu, Sorescu a scos 2 oameni din joc prin dribling, dar șutul lui Anton a fost modest după ce mingea i-a sărit. Ultima modificare făcută de Dusan Uhrin Jr. a fost introducerea lui Blejdea în locul lui Nemec, în minutul 82.

Boe-Kane a fost eliminat în minutul 90, dar dinamoviștii nu au mai putut face ceva pe atac, iar partida s-a terminat 0 – 0.
Să urmărim rezumatul meciului:

Notele mele pentru jucătorii noștri sunt:

Kongshavn – 7, a scos tot ce a avut pe poartă, chiar dacă nu au fost șuturi periculoase.

Sorescu – 8, foarte activ ofensiv, a făcut un meci foarte bun după ceva timp. Și defensiv și-a făcut treaba, dar rămân la părerea că Dusan îl va urca extremă.

Bejan – 6, a avut câteva intervenții bune, un meci bun.

Albentosa – 8, mi se pare un real câștig, a avut o intervenție decisivă în a 2 a repriză și s-a opus unui gol.

Filip – 6, nu s-a mișcat rău după accidentare, a luat totuși un galben mult prea ușor.

Răuță – 5, meciul și galbenul pentru mijlocașul nostru, care nu a jucat grozav azi, a greșit și pe construcție ocazional.

Achim – 5, a avut o pasă filtrantă bună, dar cam atât, o nouă prestație modestă.

Crețu – 4, foarte puțin implicat.

Anton – 9, a alergat foarte mult, a presat sus cu Nemec, a avut și principalele ocazii ale noastre. Un jucător cu personalitate care se implică foarte mult.

Mihaiu – 7, de data aceasta s-a văzut des în joc, a avut și o acțiune încheiată cu șut, a avut un meci bun.

Nemec – 6, destul de puțin pus în valoare, dar trebuie să ținem cont că slovacul a fost și accidentat și nu a prins multe meciuri.

Morsay – 6, în sfârșit nu atât de catastrofal, a scos câteva lovituri libere bune și a luat acțiuni pe cont propriu.

Moldoveanu și Blejdea – 5 pentru fiecare, nu s-au implicat foarte mult.

Să urmărim și ce a declarat Dusan Uhrin Jr. în conferința de presă de după meci:

Un start de mandat mai mult decât decent pentru ceh, care a reușit să stabilizeze cât de cât defensiva și după 10 meciuri, am reușit să nu luăm niciun gol într-o partidă.

Jocul nu a fost foarte bun, dar și cele două zile pe care le-a avut la dispoziție au fost puține pentru a schimba fața echipei. Ne așteaptă însă meciuri la foc automat, din 3 în 3 zile și Dinamo trebuie să înceapă să câștige pentru a se menține în prima Ligă. Felicitări echipei! Hai Dinamo, adună punctele să din primii, chiar dacă jucăm pentru a patra oară în play-out!

Surse video: Liga Profesionistă de Fotbal.youtube.com; LookSport.youtube.com

Surse foto: instagram.com/ dinamobucurestiofficial; facebook.com/FCDinamoOfficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyrighted Image