Cronica unei noi victorii, Dinamo București – Poli Iași 4 – 1!

Dinamo a jucat meciul programat în cadrul etapei a 13-a împotriva Iașului în Stefan cel Mare, partida fiind arbitrată de Horațiu Feșnic.

Gane a început partida cu o echipă asemănătoare cu cea din etapa anterioară, absenții fiind Juan Camara (din cauza cartonașelor galbene adunate) și Andrei Radu (suspendat din cauza cartonașului roșu luat în meciul anterior, cel cu FC Argeș).

Oaspeții au început foarte bine meciul, impunând un ritm alert. Platini a reușit să înscrie un gol frumos, după o fază în care fundașii noștri au fost principalii vinovați (Bejan și Rici fiind depășiți ușor).

După ce am încasat primul gol, jucătorii dinamoviști au intrat cu adevărat în meci.

În minutul 16, Deian Sorescu a transformat fără emoții penalty-ul obținut de tânărul Borcea (care a avut o evoluție surprinzătoare, fiind unul dintre cei mai activi jucători din prima repriză).

În rest, prima repriză nu a avut alte faze importante, fiind o repriză ștearsă. După situația din teren, scorul arăta corect la pauză, 1-1.

Situația s-a schimbat la pauză, odată cu intrarea lui Gueye în locul lui Ioan Borcea.

Sistemul de joc a fost și el schimbat, Gane preferând un 4-4-2 cu rolul de a pune presiune pe adversari.

Prima ocazie a reprizei secunde a fost tot a Iașului, prin Platini – un șut puternic în bară, dar Cristea nu a reușit să continue faza, alunecând în momentul șutului.

În minutul 58, scorul de pe tabelă a fost schimbat de către Nemec, în urma unei centrări perfecte a lui Sorescu. Lovitura de cap la colțul lung a fost practic imparabilă, Nemec reușind al doilea gol al său (primul fiind în meciul cu FCSB).

În același timp Aleix Garcia s-a remarcat prin șuturile sale, iar în minutul 65 a reușit o pasă bună către Sorescu. Faza a continuat frumos, Sorescu plecând lansat însă pasa a fost prea puternică și Gueye nu a reușit să marcheze.

12 minute mai târziu, Paul Anton a reușit unul dintre cele mai frumoase goluri ale Ligii 1. A primit o pasă de la Gueye și Anton a reușit un șut cu exteriorul de la peste 30 de metri.

Fazele de genul acesta, dovedesc calitatea jucătorilor dinamoviști care reușesc să înscrie goluri fantastice frecvent.

Și-a făcut apariția Achim, în locul lui Nemec, o schimbare defensivă.

În minutul 85, Garcia a reușit o nouă fază frumoasă, pasându-i lui Sorescu care la rândul lui, a reușit o pasă perfectă către Gueye. Pasa cu boltă, a depășit portarul oprindu-se pe latul lui Gueye.

Astfel scorul a ajuns la 4-1 pentru Dinamo, un scor rar întâlnit în ultimul timp.

În minutul 88, Bani și Crețu au intrat in locul lui Fabbrini și Răuță. Deși aceștia nu au reușit să marcheze, ei au făcut un meci foarte bun, contribuind la superioritatea dinamovistă de la mijlocul terenului.

În minutele de prelungire, Calcan a reușit să obțină un penalty în urma unei erori a lui Puljic. Mejias a reușit să păstreze tabela neschimbată, apărând penalty-ul, acesta fiind finalul perfect al unui meci reușit.

Privind obiectiv, prima repriză a fost ștearsă, dar băieții s-au mobilizat la pauză, în vestiar, reușind un joc aproape perfect în repriza secundă.

Notele mele pentru dinamoviști sunt următoarele:

Mejias – 7 (a încasat un gol, dar nu a fost vina lui. În rest, nu prea a avut ce a apăra, în afara penalty-ului)

Sorescu – 10! Omul meciului (s-a descurcat bine în apărare, a apărut mereu în atac, profitând de viteza sa), a marcat un gol și a reușit două pase de gol, ca fundaș!

Bejan – 5 (a greșit la gol, dar a avut și intervenții bune)

Puljic – 6

Rici – 5 (s-a văzut că a jucat pe un post cu care nu e familiar)

Anton – 9 (un gol fantastic și un meci foarte bun; a recuperat multe mingii, a contribuit la obținerea superiorității de la mijlocul terenului)

Răuță – 7 (încă o evoluție surprinzător de bună, Răuță reușește meciuri mult mai bune decât în trecut; e bătăios, nu îi e frică să pună corpul în niciun duel)

Garcia – 8 (primul meci în care a arătat de ce e in stare; a reușit câteva șuturi bune și pase care au pus mari probleme apărării adverse)

Borcea – 6 (de data asta s-a implicat mai mult; deși a pierdut câteva mingii, a reușit să scoată penalty-ul din care a fost marcat primul gol)

Fabbrini – 6 (deși a fost o evoluție mai slabă comparând cu partidele trecute, italianul a reușit să coordoneze foarte bine atacul)

Nemec – 7 (a reușit să marcheze, în sfârșit)

Gueye – 7

Achim, Bani și Crețu – fiecare, 5 (au jucat prea puțin ca să fie notați mai bine, dar Bani a fost aproape să înscrie golul nr. 5)

O partidă foarte bună, un joc surprinzător de bun al câinilor. Victoria ne-a scapat de zona roșie a clasamentului, urcând până pe locul 9.

Este al 5-lea meci fără înfrângere și a 4 a victorie la rând.

Deși avem probleme financiare, jucătorii au dovedit că merită să joace în play-off.

Am primit și vești bune, Couto a fost îndepărtat din funcția de director general și Dario Bonetti a fost adus pe postul de consultant DDB în probleme sportive.

Bonetti este unul dintre antrenorii de elită ai câinilor, a avut rezultate excepționale în trecut, prin urmare, Gane va putee să discuta strategiile cu cineva.

Un gest minunat al lui Dario, care pune și el umărul la salvarea clubului. Spre deosebire de alți sportivi care au avut legături cu Dinamo, italianul nu a ezitat să se alăture familiei Dinamo, în această perioadă dificilă.

Doar uniți putem duce povestea mai departe, doar uniți va exista Dinamo și pentru generațiile ce vor urma.

În altă ordine de idei, felicitări fanilor pentru sold-out-ul de la meciul cu CFR Cluj din etapa următoare și așteptăm și biletele pentru meciul cu Clinceni (să mai realizăm un sold-out).

Felicitări echipei! Hai Dinamo!

Sursa video: Fotbal Romania.youtube.com

Surse foto: instagram.com/ dinamobucurestiofficial; facebook.com/FCDinamoOfficial/ arhiva personală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyrighted Image