Cătălin Hîldan înseamnă Dinamo!

Pe 5 octombrie 2019, vom comemora 19 ani fără Cătălin Hîldan, unicul căpitan! 

 

La 8 ani a început să facă rugby la clubul Olimpia, unde se afla și fratele său, Cristi. Era considerat un viitor mare talent. 

A început să joace fotbal la vârsta de 10 ani în cadrul clubului Dinamo. Sub comanda primului său antrenor Ionuț Chirilă a câștigat titlurile naționale la toate categoriile de vârstă: pitici, cadeți si juniori.

După 3 meciuri a fost împrumutat de Remus Vlad la Chindia Târgoviște, echipă cu care a promovat succesiv din divizia C, în B și apoi în A.

Cornel Dinu, care îl urmărise foarte atent toată perioada petrecută la Târgoviște, l-a adus înapoi la Dinamo, de unde nu a mai plecat.

Mijlocaș dotat cu calități deosebite, un spartan adevărat a debutat în Divizia A pe 2 octombrie 1994 într-un meci cu Steaua (Steaua – Dinamo încheiat cu 2-0). 

A jucat timp de 6 ani la Dinamo (1994 – 2000).

Cătălin Hîldan a fost premiat în 1998 de vicepreşedintele clubului Valencia, Jaime Orti, la meciul amical disputat de Valencia cu Dinamo Bucureşti. 

A câștigat cu Dinamo un titlu de campion (1999-2000) și o Cupă a României (2000).

Cifrele carierei sale:

– 131 de jocuri, înscriind 6 goluri în Divizia A;

– 5 meciuri pentru echipa națională, înscriind un gol;

– 5 meciuri în Cupele Europene cu Dinamo.

A jucat pe postul de mijlocaș, jucând cu numărul 11 pe tricou.

A devenit jucător de bază și apoi căpitan al “câinilor roșii”.

A fost cel mai fericit om când Dinamo a învins pe Steaua și a câștigat campionatul după o perioadă îndelungată.

Echipa națională i-a prilejuit bucuria de a fi selectat în lotul pentru turneul final al Campionatului European 2000, unde însă antrenorul nu l-a folosit nici un minut, provocându-i o mare dezamăgire.

Cu echipa națională de tineret a avut și succese și insuccese, dar aici a fost întotdeauna un om de bază din primul unsprezece.

S-a stins din viață în urma unui atac de cord la 5 octombrie 2000. Plecarea prematură dintre cei vii a lui Cătălin, a fost cea mai tristă zi din istoria fotbalistica a echipei Dinamo, de aceea numim luna, ca fiind “octombrie negru”. 

“Obișnuiți să câștigăm mereu, orice înfrângere însemna pentru noi o adevărată dramă. Plângeam, ne ofticam, iar cel mai urât dintre noi făcea Cătălin, care suferea enorm la orice meci pierdut. Era atât de pasionat și avea atâta furie în el, încât cred că ar fi fost în stare să îl sfâșie pe cel care s-ar fi luat de el în clipele acelea”, povestește Florentin Petre. 

Mai mult decât un nume… un leader.. un mit… o istorie… un simbol… denumirea unei peluze… CĂTĂLIN HÎLDAN!

Dragoste, patimă, ambiție, dăruire și sacrificiu, sunt doar câteva din cuvintele care îl definea. Era poreclit Buldogul. 

Cătălin Hîldan este simbolul clubului Dinamo: s-a născut, a trăit și a murit pentru Dinamo.

Cătălin Hîldan reprezintă motivul pentru care iubești culorile alb-roșii și îți dorești să îmbraci tricoul lui Dinamo.

Atitudinea sa atât din teren, unde își transfera dorința de victorie tuturor coechipierilor, cât și cea exemplară pe care o avea in afara stadionului, apropierea sa de suporteri, spiritul său unic de luptă, devotamentul și dragostea pentru culorile lui Dinamo, au făcut din Cătălin Hîldan un idol al suporterilor dinamoviști și un model pentru toți jucătorii care au avut onoarea de a-i fi alături.

Noi, suporterii, de la Cătălin am învățat ce înseamnă să-ți dorești victoria, de la el am învățat să fim luptători, să plângem după o înfrângere și să ne ridicăm de fiecare dată! De la el am învățat ce înseamnă să iubești cu adevărat culorile alb-roșii.

Astăzi, tricoul cu numărul 11 al lui Dinamo, retras, reprezintă întreaga mentalitate dinamovistă, spiritul de luptă, de sacrificiu – mândria noastră, un idol și chiar mai mult, un ideal.

Cătălin Hîldan este cel care reprezintă mai mult decât oricine, numele Dinamo, iar noi, suporterii, avem datoria să purtăm vie flacăra amintirii sale, să ducem mai departe tot ce am învățat de la el, să îl cinstim și să îi apărăm numele.

 

Odată cu numele, Peluza Cătălin Hîldan, prin coregrafii, duce mai departe idealurile și spiritul său, Cătălin fiind mereu prezent în sufletele noastre, fiind simbolul care va continua să ne dea încredere.

Este supranumit de fani „Unicul Căpitan” datorită devotamentului pe care l-a arătat față de culorile clubului Dinamo.

Cătălin Hîldan înseamnă Dinamo!

Cătălin Hîldan ne- a rămas în memorie, cu zgomotul disperat al tinereții. Mulți își amintesc și azi unde i-a prins vestea morții sale. Unde eram, la ce ne uitam, cu cine vorbeam. Deși n-au existat imagini cu mașina ambulanței transportîndu-l la spital, imaginați-vă ce-ar fi azi pe televiziuni la un caz asemănător! Noi parcă auzim și acum, după atâția ani, sirena aceea.

Odihnească-se în pace! Respectul nostru și pomenire veșnică! 

Surse foto: prosport.ro/ gsp.ro/ arhiva personală 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyrighted Image